Rendszerüzenet
2018. április 18.

Jubileumi ünnepség a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában

2018. április 13-án és 14-én a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda a tehetséggondozóprogram fennállásának 30. jubileumi évét konferencia keretében ünnepelte a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet-Magyarországi Tagozata, a Debreceni Egyetem Pedagógiai Pszichológiai Tanszékének és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Országos Szövetsége közös szervezésében.

A konferencia ünnepi hálaadó Istentisztelettel vette kezdetét.

alt

Szabó József elnöklelkész igehirdetésében hálát adott Istennek az elmúlt három évtized minden elért szakmai eredményéért és sikeréért. Az eseményt Dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony nyitotta meg.

A plenáris ülésen Magyarország vezető tehetséggondozó szakemberei tartottak előadást.

Az iskola számára külön megtiszteltetés, hogy Prof. F.J. Mönks, az Európai Tehetségpont örökös elnöke is előadást tartott a 30 éve jól működő intézményi program szakmai értékeiről.

A szekció üléseken a megye tehetségpontjai mutatkoztak be.

Az ünnepi évfordulóra az intézmény igazgatója Virágné Katona Zsuzsanna: A Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda tehetséggondozó programja címmel jubileumi kiadványt jelentetett meg.

A kötet döntően az intézmény jelen pedagógiai – kiemelten tehetséggondozó – munkájáról szól, de valójában három évtized értékei vonulnak fel benne. Az iskola egész pedagógiai tevékenységrendszerére épült tehetséggondozó program elemeit, szerkezetét, folyamatát mutatja be. Méltó emléket állít az elmúlt 30 évben végzett tehetséggondozó osztályok tanulóinak, az elődöknek és mindazoknak a magas színvonalú szakmai munkát végzett és végző szakembereknek, kollégáknak, akik részesei a Bethlen „tehetségfolyamatának” folyamatos megvalósításához. Különleges eleme, hogy volt tanulók visszaemlékezéseit tartalmazza, bizonyítva azt, hogy az iskolában jól működő, európai elismerésnek örvendő program mellett a keresztyén nevelés erkölcsi – jellem – és lélekformáló szerepe mennyire szimbiózisban vannak. A kiadvány az intézmény igazgatóján keresztül elérhető. Érdeklődni a bethlen@externet.hu e-mail címen, vagy a 0656-390-286-os telefonszámon lehet.

 alt 

A Dr. Balogh László, a pszichológia-tudományok kandidátusa, a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a MATEHETSZ elnöke előadásában méltatta a Bethlen programját.

Elismerésként a nevelőtestület a Magyar Tehetséggondozó Társaság Elismerő Oklevelét vehetett át professzor úrtól a kiemelkedő, sikeres és gyakorlati tevékenységük elismeréseként. Az idén alapított Nagy Kálmán Tehetségfejlesztésért Díj első birtokosa szintén a tantestület a tehetséggondozás területén végzett innovatív tevékenységéért.

 alt 

alt

alt

Az intézmény fenntartója, igazgatósága és nevelőtestülete számára szintén nagy örömöt jelent, hogy a közelmúltban az Oktatási Hivatal hivatalos honlapján közzétett lista alapján a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola az ország legjobb iskolái között szerepel.

Az Intézmény számos kitüntetésnek örvend:
- Miniszteri Elismerő Oklevél a tehetséggondozó tevékenységért,
- Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Díj
- Akkreditált Kiváló Tehetségpont
- Európai Tehetségpont.

Az iskoláról bővebb információk a www.bethleng.hu és a Facebook-on érhetőek el.

A konferenciáról további fotók https://www.facebook.com/pg/miklostv/photos/?tab=album&album_id=2060266414219406 linken tekinthetőek meg.