Rendszerüzenet
2018. április 10.

Neked MUNKA, nekem ÁLOM!

Besenyei Gréta, a DNRE Immanuel Otthon és Iskola Mosoly Ifjúsági csoportjának egyik tagja a lelkészi hívatásba szeretett volna betekintést nyerni.

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. A program szervezőinek meggyőződése, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával, egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit. E nyílt napon a fogyatékos emberek bemutatkozhatnak, míg a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni adottságait, képességeit, személyiségét.

A DNRE Immanuel Otthon és Iskola Mosoly Ifjúsági csoportjának egyik tagja, Besenyei Gréta a lelkészi hívatásba szeretett volna betekintést nyerni. Az alábbiakban olvasható az álomnapjáról szóló beszámolója: a beszámoló a könnyen érthető kommunikáció szabályainak megfelelően készült el.

  

„Nagyon örültem, hogy ezt a napot a Debrecen- Nagytemplomi Egyházközségben tölthettem az intézményi lelkészünkkel, Tóth – Dorottya Tündével, akiért hálás vagyok. Meglátva ezzel azt, hogy milyen is egy hivatásos lelkész napja.

 

A püspöki hivatalban kezdtünk, ahol Főtiszteletű dr. Fekete Károly Püspök Úr kedvesen fogadott, és jó érzés volt ilyen közvetlenül beszélni a Tiszántúli Református Egyházkerület első emberével.
Kicsit izgultam, hogy mi is vár majd rám ott, de hála Istennek és az ő közvetlenségének és kedvességének, ez nagyon hamar elmúlt.

alt
Fotó: Barcza János

A beszélgetésünkből megérthettem, hogy mennyire sokrétű is az ő feladata, és milyen sűrű is egy napja. Megosztotta velem, hogy dönteni bizony nem mindig könnyű az embernek, de ha figyel Istenre, ő megmutatja azt, mit is kell tennünk.

A lelkészi hivatalban minden munkatárs úgy fogadott, mint egy egészséges embert, és ez jól esett.

A Nyitott Ajtóban húsvéti csomagokat állítottunk össze, segítve azoknak húsvétját, akik erre rászorulnak.

  

Itt azt tanultam meg, hogy legyünk elégedettek. Hasznosnak éreztem magam.

A nap végén pedig egy megbeszélésen vettem részt, ahol az előttünk álló Nagytemplomi gyülekezeti napról beszélgettünk. Itt megtanulhattam, hogy fontos az összefogás.

Mindent összevetve hálás vagyok Istennek, és azt kívánom, érezzék meg azt a szívükben és lelkükben, hogy munkájuk és fáradozásük nem hiábavaló,  hanem  ha kitartóan csinálják és teszik amit  Isten rájuk bízott, annak eredményét és  gyümölcsét Isten előbb utóbb megmutatja nekik.”

Írta: Besenyei Gréta