Rendszerüzenet
2018. március 28.

A tavaszi megújulás jegyében – szakmai nap a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

2018. március 22-én a Református Pedagógiai Intézet szakmai napot rendezett általános iskolai matematika tanárok számára. A szakmai napnak a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.

alt

A rendezvényen a matematika tanításához kapcsolódó innovációkat és jó gyakorlatokat mutattak be a Diószegi Refi pedagógusai.

alt

alt

Szabóné Nagy Andrea vallástanár rövid áhítatával kezdődött a szakmai nap. A Református Pedagógiai Intézet nevében Bánné Mészáros Anikó szakértő köszöntötte a résztvevőket.

alt

A fogadó intézmény igazgatója, László Vilmos Csongor – aki mesterpedagógus és matematika szaktanácsadó is – ismertette az iskolában bevezetett innovációkat, az iskola oktatási stratégiáját. Ezután következett a jó gyakorlatok bemutatása.

alt

Nagy István matematika tanár a tehetséggondozást vette górcső alá. Kiemelte a Református EGYMI Értéktermő Tehetséggondozó Központjával való együttműködést a tehetségazonosításban, és az általuk kidolgozott Gazdagító Programok alkalmazásában.

alt

Ertsey Zsigmondné tanító a „Lapot kérek” táblajátékot mutatta be. A játék gyakorlati alkalmazásáról készült videorészlet nagy sikert aratott a résztvevők körében.

alt

alt

Bényei Tamásné a Polgár Judit sakkozónő által kidolgozott SAKKPALOTA programról beszélt. Kiemelte a többi tantárgy tanítására gyakorolt jótékony hatását. Nagy sikert aratott Nánási Mónika LEGO robotika előadása.

alt

Nagy Sándor a Légtünemények pályázat eredményeit elemezte. Bemutatta a pályázat keretében nyert digitális mikroszkópot és meteorológiai állomást. Beszélt az iskola által beszerzett csillagvizsgálóról is.

A programot a humanoid robot – Little John – bemutatása zárta.

A Balmazújvárosból, Bánkról, Debrecenből, Hajdúböszörményből, Komádiból, Miskolcról, Vésztőről, Zsadányból érkezett pedagógusok a sikeres szakmai nap végén számos új és hasznos ötlettel gazdagodva tértek haza.