Rendszerüzenet
2018. március 27.

Lelkészbeiktatás Körösszegapátiban - hanganyaggal

Ünnepélyes beiktatási istentiszteleten szolgált Fekete Károly tiszántúli püspök Körösszegapátiban, ahol 2018. március 24-én iktatták be Kurucz Tímeát.  

A zsúfolásig megtelt templomban megjelentek a helyi hívek mellett a Bihari Református Egyházmegye gyülekezeteinek képviselői is lelkészük vezetésével.

alt

A településen megtartott istentiszteleten új lelkésznőjüket, Kurucz Tímeát iktatták be az egyházközség lelkipásztorává.

 alt 

Fekete Károly köszöntőjében hangsúlyozta: a nagyhét közelében különös jelentősége van annak, hogy a fiatal lelkipásztornő és a több száz éves egyházközség tagjai találkoztak. E gyülekezet sorsa most már a lelkésznő kezében lesz. Tőle függ, hogy ez a közösség hogyan munkálkodik.

A Krisztust éltető embernek sok mindent kell leküzdenie. Vannak világhatalmi törekvések, melyek nem mindig segítik munkáját, de e küzdelemben támaszkodhat a presbitérium, valamint a gyülekezet tagjaira. Amikor pedig egymásra talál az új lelkész és a presbiterek közössége, valamint a gyülekezet tagjai, akkor születhetnek nagy dolgok.

 alt 

A lelkipásztor egész más ember, mint a többi. Olyan embert is számba vesz, akit már más kitaszított, olyanokra is van ideje, akikre másnak nincs. Enyhíti a haragot, a hitetlenséget rombolja – ez vár az új lelkészre.

 alt 

Ezt megerősítette Nagy Zsolt, a Bihari Egyházkerület esperese is, amikor elmondta, hogy nagy dolog az, amikor a gyülekezet és egy fiatal lelkésznő szövetséget köt. Jutassa el a lelkésznő hangját minél messzebbre, minél több emberhez. A kedves szavak után átadta a hivatalba lépést jelképező templom kulcsát, valamint a gyülekezet pecsétjét a lelkésznőnek.

 alt 

Az ünnepélyes eseményen jelenlévő lelkésztársak egy-egy bibliai idézetet elmondva köszöntötték társukat, elhalmozták Őt jókívánságokkal. Megjelent szülőföldjéről Hejce lelkipásztora is, Sohajda Levente, aki elmondta a gyülekezet tagjainak, hogy nehogy azt gondolják, hogy Ők nem hoztak ajándékot Körösszegapátiba. Adtak egy fiatal, csinos, Krisztushoz hűséges embert, mégpedig a lelkésznőt, akinek sok sikert kívánt életének e nagy állomásán.

Dr. Origen Sabau, a helyi ortodoxok tisztelendője magyar nyelven beszélt. Elmondta, hogy mindkét egyház az isteni szeretetet hirdeti. Hívei nagyon sokszor együttműködtek, ez így kell, hogy legyen a jövőben is. Közösen kell dolgozniuk, van és lesz dolguk elég.

Szabó László baptista lelkipásztor, mint új magvetőt köszöntötte a lelkésznőt. Igehirdető, bizonyságtevő, akinek feladata, hogy Isten igéjével, a hívekben jó talajra találjon, bőséggel teremjen – biztatta Őt munkavégzésre.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, valamint Tarsoly Attila polgármester szintén további támogatásukról biztosították a beiktatott lelkésznőt.

 alt 

Kedves eseménynek lehettek tanúi a megjelentek, amikor hittanos diákok is áldást kértek a lelkésznőre és virággal kedveskedtek ezen az ünnepi alkalmon. Később pedig a hívek, barátok, gyülekezeti tagok sok-sok virággal, ajándékokkal halmozták el a lelkésznőt ezzel is ünnepélyesebbé, maradandóbbá tették életének ezt a nevezetes alkalmát.

 alt 

A megjelenteket a beiktatási ünnepség után vendégségbe hívták, ahol már kötetlenebb formában ünnepelhettek az egyházi vezetők, a hívek és a más felekezetek képviselői.

 alt 

Körösszegapáti, 2018. március 24.                                                                                  Vmirjáncki József

                                                                                                                                    Fotók: Barcza János

                                                                                                          A teljes galéria itt érhető el.

Az Európa Rádió összeállítása itt meghallgatható:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió