Rendszerüzenet
2018. március 26.

Hálát adtak az új tornacsarnokért - hanganyaggal

2018. március 23-án adták át ünnepélyes keretek között a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium új tornacsarnokát. A 450 négyzetméter nagyságú tornaterem orvosi szobával, gyógytorna szobával és az ezekhez kapcsolódó öltözőkkel, zuhanyzókkal, mosdókkal és kazánházzal is felszerelt.

alt

alt

A rendezvény kezdetén Gacsályi Gábor, a Hajdúnánási Református Egyházközség vezető lelkipásztora köszöntőjében elmondta, hogy huszonhárom esztendeje nem gondolta volna, hogy ezen a napon majd a hajdúnánási református gimnázium új tornacsarnokáért fog köszönetet mondani. „Ézsaiás próféta 55. könyvében már megíratott, hogy mások az ember gondolatai és útjai, és mások az Isten gondolatai és útjai, milyen jó, hogy így van. Köszönjük Istenünknek, hogy terve van az egyházával, népével és városunkkal. Kívánom, hogy tisztességes, becsületes tornaórák és versenyek legyenek ezen a helyen, ahol a test erősödhet és benne a jellem növekedhet – legyen ép testben Krisztusi lélek!” – zárta szavait.

alt

Szólláth Tibor hajdúnánási polgármester és Tiba István országgyűlési képviselő is köszöntötte a jelenlévőket.

 alt 

alt

alt

Dér Balázsné Dobi Inci, a gimnázium igazgatója háláját és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szellemi, fizikai munkájukkal, imádságukkal segítették és végigkísérték a tornaterem létrejöttét. „Azt kívánom a gyermekeknek, a pedagógusoknak, hogy ne csak ők leljék örömüket itt, hanem legyen a délutáni foglalkozásoknak, és a diáksport egyesületi alkalmaknak is helye a tornacsarnok, hogy minél többen minél hasznosabban használhassák ki ezt a teret” – mondta.

alt

Kocsis Áron projektasszisztens, a Hajdúnánási Református Egyházközség lelkipásztora értékelte a projekt eredményeit, a tornaterem építésének folyamatát és bemutatta az épület szerkezetét.

 alt 

Fekete Károly tiszántúli püspök köszöntőjében kiemelte azt, hogy ez az ünnepség az egyházkerület életében is igen fontos esemény, hiszen egy hiányterületet pótoltak ezzel. Az igét 1Kor 6: 19-20 alapján hirdette. „Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben!”

 alt 

„A test nem börtön – erre tanít bennünket Pál apostol. Az Isten emberi alkotása egy komplett egész. A mi testünk arra van, hogy legyen benne szabadakarat és lakozzék benne az Isten szeretete. Érdemes megjegyeznünk a keresztyén testkultúra alapelvét: testetek – amit Istentől kaptatok - a bennetek levő Szentlélek temploma. Ezért nem a magunkéi vagyunk, hanem Istenhez tartozunk” – mondta el igehirdetésében Fekete Károly.

 alt 

Szabadi Árpád hajdúvidéki esperes is köszöntötte a jelenlévőket és háláját fejezte ki az elkészült új tornateremért. „Azért kell imádkozni, hogy ép testben ép lelkű fiatalok használják ezt a helységet, sportoljanak, eddzenek, tanuljanak itt, úgy, hogy közben ott legyen az egymásra való vigyázás. Előttük legyen a győzelem, de ne minden áron. Küzdjenek úgy, hogy közben tudják, hogy összetartoznak. És akár a küzdelem előtt vagy után legyen ott a hálaadás, az imádság!” – emelte ki Szabadi Árpád.

 alt 

alt

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt érhető el. 

Az Európ Rádió összeállítása az ünnepi alkalomról:

Letöltés

Letöltés

 

Forrás: Európa Rádió