Rendszerüzenet
2018. március 23.

Meglepetések sorozata a ma esti Bach-ünnepen a Nagytemplomban

Március 21-én vette kezdetét a Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben – 12 órakor a Fórum Bevásárlóközpontban játszottak a világhírű zeneszerző műveit a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói, hogy a komolyzenét valóban közelebb vigyék az emberekhez. A zenei fesztivál tetőpontjaként a ma esti Nagytemplomi koncertet tartják számon a szervezők: éppen ezért meglepetésekre is számíthat a közönség!

Péntek este 19:30-tól kezdődik az igazi grandiózus Bach-ünnep a Nagytemplomban, ahol a Kodály Filharmonikusok játszanak Somogyi-Tóth Dániel vezénylésével. A műsor során hallhatjuk a kiváló Francesca Provvisionato énekét, a templom idén 180 éves orgonáját pedig három debreceni művész – Csorba Gergő, Sárosi Dániel és Somogyi-Tóth Dániel – szólaltatja meg.

A közönség további meglepetésekre is számíthat a mai estén: videóüzenetben köszönti az összegyűlt tömeget Vásáry Tamás Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze, aki egyben a fesztivál védnöke is. Ezen túlmenően egy igazán különleges produkciónak is tanúi lehetnek a látogatók: Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nem csak megnyitó beszédével köszönti a hallgatóságot, hanem orgonajátékával is kedveskedik a hallgatóknak.

A koncertek sorozata tovább folytatódik: szombat délután 16 órától egy két órás orgonamaraton veszi kezdetét a Református Nagytemplomban.

A belépés mindkét rendezvényre díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!