Rendszerüzenet
2018. március 20.

Szamosszegi kiszállás

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 14 bátor hallgatója három autóval útnak indult a szamosszegi gyülekezetbe március 18-án, hogy bizonyságot tegyenek és hirdessék Isten örömöt adó üzenetét.

„A rendkívüli időjárás miatt több utat lezárunk. A váratlan hó- és ónoseső miatt kérünk mindenkit, hogy ne szálljanak autóba és ne induljanak útnak. Ismételjük, autóval közlekedni életveszélyes!” – hangzott a rádióból, az interneten, az újságokból és a híradóból.  De minket nem állított meg, még ha félve is, de útnak indultunk, bízva Isten megtartó gondviselésében.

Meghívást kaptunk a szamosszegi gyülekezetbe, hogy tegyünk bizonyságot, hirdessük Isten örömöt adó üzenetét. A reggeli órákban többszörös üzenetváltás után mégis úgy döntöttünk: indulunk! A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 14 bátor hallgatója, (mind hitéleti és nem hitéleti szakról) három autóval útnak indult. Ekkor szembesültünk az igazsággal, valóban igaza volt a médiának, hiszen az utak szinte járhatatlanok voltak, a célhoz való elérkezésig sajnos több baleset szemtanúi voltunk. Telt az idő, az óra ketyegett, mi pedig negyvennel araszolgattunk az autópályán. Két óra elteltével mégis sikeresen megérkeztünk Szamosszegre, ahol nagytiszteletű Pápay Gábor szeretettel fogadott bennünket.

alt

A kipakolás, rövid teázás és kávézás után megkezdtük istentiszteleti alkalmunkat. Szolgálatunkat egy keresztelő előzte meg, melyen három gyermek nyert befogadást a gyülekezetbe. Buzgó énekléssel kezdtük meg a szolgálatunkat. Isten igéjét Kicska László esküdtfelügyelő úr hirdette, Sámuel első könyvének 17. részéből, a 33-37-ig terjedő versek szerint. A gyülekezet áhítatos lélekkel hallgatta és fogadta Istenünk üzenetét.

Az istentiszteletet követően rövid és tömör műsorral kedveskedtünk a gyülekezet minden tagjának. Igazán jóleső érzés volt látni, amint ők is részt vettek a dicsőítésben és érdeklődve hallgatták a kollégiumi beszámolót (Bisits Dóra, 1), a verset (Papp Imola, 1), és a poénokkal teli, de mégis mélyre ható bizonyságtételt (Lakatos Tamás).

A gyülekezetben végzett szolgálatunk után szeretetvendégséggel fogadtak bennünket, ahol a bőségesen megtérített asztal mellett vidám énekléssel folytattuk tovább napunkat a gyülekezet szeretetet árasztó tagjaival.

Miután testileg és lelkileg is feltöltődtünk ismét nekiindultunk a havazással teli útnak. Isten kegyelméből épségben megérkeztünk és nagy öröm volt a szívünkben, hogy részesei lehettünk ennek az áldásokkal teli napnak, még az időjárás ellenére is.

Mindezért Istené legyen a dicsőség!

 alt 

Tomucza Renáta

További képek és videók a Szamosszegi Református Egyházközség Facebook-oldalán érhetőek el.