Rendszerüzenet
2018. március 15.

„Mindenért hálát adjatok…” - hanganyaggal

A Nyírpazonyi Református Gyülekezet Temploma megtelt a hatalmas Istent magasztaló hálaének zenéjével, amikor 2018. március 8-án délután istentiszteletre gyűltünk egybe. Örömmel fogadtuk a meghívott vendégeket, egyházi és világi elöljáróinkat, és minden, az örömben velünk osztozó kedves testvérünket, hogy imádságos közösségben, Istennek hálát adva zárhassuk azt a nagy beruházást, amely az elmúlt esztendőben indult, s idén tavasszal szép eredménnyel zárult az egyházközség fenntartásában működő Simeon Szociális Szolgáltató Központ épületegyüttesén.

alt

Az energetikai beruházást lehetővé tévő 97.000.000,- forintos támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat útján, a Tiszántúli Református Egyházkerületben létrehozott konzorcium tagjaként nyertük el. A teljes fejlesztés előkészítését, lebonyolítását, a pályázati elszámolásokat, a kivitelezési munkákat szép rendben végezték el az arra hívatott szakemberek, amiért külön is köszönet illessen minden, az ügyben részt vállaló személyt – s kérem, hogy akinek inge, vegye magára hálánk sorait!

alt

Az Istentisztelet alkalmával rövid homiliában dr. Fekete Károly püspök úr által szólt közöttünk Isten az Élő Igével, s bekapcsolódtunk hálaadó, ugyanakkor irányt mutató imádságába mindannyian. Jó volt megtapasztalni, hogy építők és építtetők, forrást biztosítók, és az anyagiaknak értelmes felhasználást adók, a munkát elvégzők, és annak szép eredményeit élvezők egy közösségben lehettünk együtt – hiszem, csak az Ige körül valósulhatott meg így mindez!

alt

A templomból az udvarra kilépve megálltunk az ekkor még lepelfedte emléktábla tövében, ahol dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter úr köszöntötte az ünneplőket, s osztotta meg gondolatait velünk. Ezután közösen avattuk fel azt a táblát, amely a naponkénti emlékeztetés mérföldkövévé lesz Nyírpazonyban, hiszen Isten megújító hatalmát hirdeti.  A kőbe vésett Ige a szívünket, s reményeink szerint a gyülekezetünket is átjárja: „…akik az ÚRban bíznak, erejük megújul…”

alt

500 évvel ezelőtt is voltak Benne bízók, s lám, Isten tartotta a Szavát! Hisszük, hogy a megújulás ereje ma is Őbenne van, s amit elkezdett bennünk, azt folytatja bennünk, s majd általunk.

Az ünneplést folytattuk a megterített asztalok mellett, amelyre csupa finomság került sok ügyes, „konyha-ügyben járatos” asszony keze által.

alt

Hálával, kissé meg is fáradva zártuk a napot, de megmaradtunk abban a bizonyosságban, hogy a megújító erő forrása, a mi Istenünk majd újra fölemel bennünket. Legyen Övé a dicsőség, egyedül az Övé – Soli Deo Gloria!

Nagy József
lelkipásztor

A teljes galéria itt megtekinthető.

Fotók: Barcza János

Az Európa Rádió összeállítása az ünnepi alkalomról:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió