Rendszerüzenet
2018. március 08.

Jézus: ON

"Menj a Siloámhoz, és mosakodj meg!” (Jn 9,11) Mi pedig mentünk… Közel 80 fővel, mégis valahol, szívünk vágya és közös hitvallásunk alapján egy emberként a Kárpát-medence minden zegzugából, hogy lássunk: krisztusi valóságot, kitáruló perspektívákat és egy új, szinte alig ismert világot. Ez az új világ olykor ijesztő és ismeretlen, kihívásokkal teli, mégis nem felejthetjük el a krisztusi küldöttségünket benne! (Siloám azt jelenti, hogy küldött.)

alt

Röviden így foglalhatnám össze az idei tavaszi találkozónkat (Kárpát-medencei Ifjúsági Egyeztető Fórum, 1), amelynek a kunhegyesi Siloám Gyógyászati és Konferencia Központ volt a helyszíne. A téma, mint irány, a média és online-lét virtuális világába mutatott, amelynek kihívásai és lehetőségei mellett nem mehetünk el a XXI. századunkban. Az előadásokon, interaktív műhelymunkákon és megbeszéléseken keresztül a mai fiatalság, az un. Z-generáció között végzett misszió fontossága került előtérbe. Létkérdés ez nekik, fiataloknak, és valljuk be, hogy nekünk is, akik - akár ifjúsági előadóként, akár fiatalokkal foglalkozó szervezetek, projektek és teológiák képviselőjeként -, „látni akarjuk a láthatatlant”, azaz az Isten áldásában eredményes ifjúsági missziót a Magyar Református Egyházban. Az eredményesség kulcsa – miként a jól ismert bibliai történet is mutatja -, egy olyan letisztult szemléletváltás, ami nem veszíti/veszítheti el Jézus Krisztus közelségét, iránymutatását ebben az „új világban”. 

alt

Ez a pár nap, március 5-7. között sajátos valóságot vitt korunk virtualitásába: számokkal, tényekkel, kutatásokkal alátámasztott valóságot társadalmunk lelki-szellemi állapotáról, fiataljaink korképéről, kórképéről. Megállapítást nyert, hogy bizony gyógyulni és erősödni kell kommunikációnkban, nyitottságunkban, küldetéstudatunkban, mert Siloám nem lehet végállomás. Siloám egy felismerés, egy új misszió (küldetés, 1), egy krisztusi látás, bizonyságtétel Jézus mellett, aki mindig elérhető, mindig „online” és Vele az imádságos kapcsolat nem ismer korlátokat. Hisszük, hogy Siloám egy kiindulópont, egy kezdet: Jézus korában éppen úgy, mint Kunhegyesen. Legyen így, legyen áldott Egyházunk ifjúsági missziója!

 alt
 Dr. Fekete Károly, tiszántúli püspök áhítatot tart

Czető Norbert, ifjúsági előadó, Hajdúvidéki Egyházmegye

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt érhető el.