Rendszerüzenet
2018. március 01.

Új gyülekezet van születőben Debrecenben

Február 18-án fontos eseményhez érkezett a formálódó Debrecen-Úrréti Református Közösség a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség területén és felügyelete alatt. Debrecen 21. református gyülekezetének előkészítése már több mint egy éve elkezdődött, és tavaly szeptember óta már heti rendszerességű előkészítő alkalmakat is tartottunk. Az előkészületek közben növekvő közösség ismerőseit és a környékbelieket is meghívtuk a februári „nyitó” istentiszteletre, és így több mint kétszázan ünnepelhettünk.

Jelen voltak az alapító Nagyerdei Református Egyházközség vezetői, valamint tagjai közül is többen. A vendégek közt voltak azok a partnereink is, akik segítsége nélkül nem indulhatott volna el a gyülekezetalapítás folyamata. Így vendégül láthattuk a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Egyházmegye, és az Amerikai Református Egyház (RCA) képviselőit is. Az elmúlt években egyre inkább megerősödő partnerkapcsolatban az RCA néhány gyülekezete és gyülekezetalapítási tanácsadói szakmai és anyagi támogatásukkal is hozzájárultak ahhoz, hogy új közösségek születhessenek az Egyetemi Gyülekezetben és most pedig Debrecen északnyugati részén is.

alt

A gyülekezet szervezésének folyamatában azt a dinamikusságot és lendületet szerettük volna megjeleníteni, amely az Egyetemi gyülekezetre jellemző volt, hiszen az alapító csapat egy jelentős része korábbi egyetemistákból, fiatal felnőttekből és kisgyermekes családokból áll. A Nagyerdei Egyházközség keretében az onnan csatlakozókkal indulhattunk neki a szervezésnek, de nagyon hamar másokkal is kiegészültünk, és így jutottunk el oda, hogy elkezdett létrejönni egy olyan közösség, amely missziói elköteleződéssel és nyitottsággal próbálja megélni mindennapjait. Az előkészítő fázisban így ebből a csapatból formálódott a gyülekezet zenekara, házi csoportjai, gyermekszolgálatának munkatársai és sok más segítő csoport is annak érdekében, hogy készen álljunk minél többek meghívására és vendégül látására.

alt

Koncepciónk része volt, hogy először szeretnénk a közösség építésére fókuszálni, hogy aztán majd előbb-utóbb saját otthonra is lelhessünk. Így egyelőre az Árpád Vezér Általános Iskolában tartjuk istentiszteleteinket, ahol mi magunk állítjuk fel a beszerzett szükséges székeket, hangosítást és minden szükséges egyéb eszközt.

 alt 

Reméljük, hogy a szépen növekvő közösség fokozatosan elindulhat az önálló gyülekezetté válás útján és néhány év múlva saját temploma is lehet, sőt újabb gyülekezetek létrejöttében is tud majd segíteni.

További információk és képek a gyülekezet Facebook-oldalán találhatóak: 
facebook.com/urretigyulekezet

Püski Dániel                                                  Püski Lajos

              Gyülekezetalapító lelkész                     Nagyerdei gyülekezet vezető lelkésze