Rendszerüzenet
2018. március 01.

A Tíz Ige - Református Esték a Nagysándor-telepen

Az igemagyarázatos sorozat február 25-én úrvacsorás istentisztelettel zárult, melyen dr. Fekete Károly püspök hirdetett igét a 10. parancsolat alapján.

„Két út áll előttem. Erről szól a Tíz Ige, a parancsolatok. Ölni, vagy nem ölni. Lopni, vagy nem lopni. A hét igéi. Nem egyszer kell dönteni, nem egyszeri a döntés, mint a házasságkötéskor, vagy konfirmációkor, hanem hetente, sőt naponta. Sőt, egy órán belül is lehet többször. Egy útra hívlak, add a kezed. Járjuk végig.”

Ezekkel a gondolatokkal kezdte dr. Csorba Péter az egyik parancsolat magyarázatát a Debrecen-Nagysándor-telepi református gyülekezetben. És valóban ezért szervezte meg az egyházközség, először a Reformáció jubileumi évében a Tíz Ige magyarázatát (1-4, 1), majd ez év böjtjében a sorozat folytatását (5-10, 1), hogy ráébresszen a felismerésre: a Tízparancsolat nem más, mint a „szabadság útjelzői” (Lochmann). A Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanárai istentiszteleten, prédikáció formájában hozták közel az igéket. Külön öröm, hogy a gyülekezet meghívását elfogadva estéről-estére több debreceni gyülekezet tagja is eljött az istentiszteletre.

Az igemagyarázatos sorozat február 25-én úrvacsorás istentisztelettel zárult, melyen dr. Fekete Károly püspök hirdetett igét a 10. parancsolat alapján. Mint mondta, naponta „vizsgázunk” ezekből az igékből, ezért az ilyen igemagyarázatos alkalmak olvasni és megélni tanítanak az Ószövetség igéit.

  

Az ünnepi alkalom során átadta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem támogatásával minden tiszántúli gyülekezetnek elkészített egyedi kötésű Vándorbiblia egy példányát. 

Iszlai Endre
lelkipásztor

Fotó: Szőllősi Ferenc