Rendszerüzenet
2018. február 27.

Házasság hete - Istentisztelet a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben

2018. február 18-án Fekete Károly, tiszántúli püspök Igehirdetéssel szolgált a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben.  

alt

Szegeden immáron tizedik alkalommal rendezték meg a Házasság Hetét – csatlakozva az országos eseménysorozathoz. Az évtizeddel ezelőtti kezdeményezés Kondé Lajostól, a Szegedi Fogadalmi Templom (ismertebb nevén: Dóm) plébánosától indult. A plébánia családgondozó csoportjának lendületes csapata meghívót küldött a szegedi ökumenikus lelkészkörben dolgozó munkatársakhoz. Aktív szolgálatot vállaltak a Honvéd téri református gyülekezet lelkészei, dr. Kereskényiné Nemes Lívia és férje, valamint a szegedi baptista közösség lelkésze, Balogh Barnabás is, akik azóta is tevékeny szervezői, társai a házasságot, családokat megmozgató, nyolc napig tartó rendezvényeknek.

alt

Püspök úr a Prédikátor 4,9-12 alapján beszélt arról a szent kapcsolatról, amelynek fenntartója a "hármas fonál" harmadik tagja: a szerető, házastársakat megáldó Isten.

 alt 

Az esemény ökumenikus jellegének felemelő bizonyítéka volt a Dóm plébánosának, Kondé Lajosnak az igeolvasása (Ef 5,21-33, 1), a baptista lelkész feleségének, Balogné Kovács Magdolna imádsága, és az Újszegedi katolikus gyülekezet Szent Cecília kórusának, a szegedi Baptista Gyülekezet kórusának, valamint a vendéglátó, Honvéd téri Református Egyházközség Szegedi Kis István Kórusának, Dajka Zsanett exmisszus hallgató által vezetett úrvacsorai közösséget is szolgáló éneklése.

 alt 

Fotók: Barcza János

A galéria itt érhető el.