Rendszerüzenet
2018. február 14.

Nagyhalászi Református Egyházközség Idősek Otthona energetikai korszerűsítése

Megvalósult a Nagyhalászi Református Egyházközség Idősek Otthona energetikai korszerűsítése!

A 30,00 millió Ft összköltségvetésű beruházásban a Nagyhalászi Református Egyházközség Idősek Otthona energetikai korszerűsítése valósult meg 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett.

A KEHOP-5.2.3 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” tárgyú felhívására a 1084/2016. (II. 29.) Korm.határozattal elfogadott éves fejlesztési keretben a Tiszántúli Református Egyházkerület, mint Kedvezményezett 2016.12.05.napon támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága, mintTámogató 2017.01.27.napon kelt támogató döntés szerint támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett 30.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

Aprojektkeretébenenergiahatékonysági fejlesztés valósult meg, melynek elemei az alábbiak voltak:

-         homlokzati hőszigetelő rendszer építése,

-         zárófödémek hőszigetelése

-         fűtéskorszerűsítés,

-         megújuló energiaforrás (napelem)

A megvalósult energiahatékonysági fejlesztés tartalmazta a homlokzati hőszigetelő rendszer építését, a tetőfödém hőszigetelését, a fűtési rendszer és a hideg-melegvíz rendszerének felújítását, valamint napelemes rendszer kiépítését.

alt

A most záruló beruházás legfőbb haszna, hogy csökkenti az intézmény energia fogyasztását és ezáltal az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, csökkenek a fenntartási költségek, mely így elősegíti az intézmény pénzügyi stabilitását. Az épületek korszerűsítésének eredményeképpen javult az idősgondozás infrastrukturális környezete, megújult az intézmény épülete, mely nagyban hozzájárul a városkép, az itt élők közérzetének és ezáltal az életminőségük javulásához is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alap Társfinanszírozásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósult meg.

A projekttel kapcsolatban további felvilágosítás Hawrlantné Kiss Emesétől a következő telefonszámon kérhető: +36704579367

Projektazonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2016-00075

Projekt címe: Nagyhalászi Református Egyházközség Idősek Otthona energetikai korszerűsítése