Rendszerüzenet
2018. január 16.

Melegételosztás a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében

A hajléktalanok megsegítését a gyülekezet fiataljai kezdték el 2001-ben: először élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket osztottak ki, majd később már nem csak a gyülekezet fiataljai, hanem egyre több felnőtt tagja, valamint önkéntes segítők is bekapcsolódtak a szolgálatba.

A hajléktalan misszió évről-évre fejlődött a Nagytemplomi Református Gyülekezetben: 2002-ben már 200 rászorulót látott el élelmiszercsomaggal az egyházközség, közben pedig folyamatosan körvonalazódni látszott egy új szolgálati terület. A hajléktalanokat segítő csoport 2006 szeptemberében kezdte meg munkáját, heti rendszerességgel fogadtak hajléktalan testvéreket meleg élelemmel, teával, ruhával, mosási és tisztálkodási lehetőségekkel.

alt

2009-ben nyitott meg a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője, azóta az intézmény keretén belül folyik tovább a hajléktalanok ellátása. Ettől az évtől kezdve a krízisidőszakban - ami minden év november 1-től a következő év április 30-ig tart - osztanak melegételt 200-250 fő ellátott részére. Az ételosztásba a református gyülekezetek mellett más felekezetű közösségek, valamint egyre több civil csoport is bekapcsolódott.

alt

A jelenleg is tartó krízisidőszakban többek között a Nagytemplomi Református Egyházközség csoportjai, a Kerekestelepi Református Egyházközség, a Kossuth Utcai Református Egyházközség, az Árpád Téri Református Egyházközség, a Nagyerdei Református Egyházközség, a Csapókerti Református Egyházközség, az Ondód-Macsi Református Egyházközség, a Tégláskerti Református Egyházközség, a Kistemplomi Református Egyházközség, a Ramocsaházi Református Egyházközség, a Debreceni Evangélikus Egyházközség, a Debreceni Megtestesülés Plébánia, a Hetednapi Adventista Egyház, a „Szólj be a papnak” baráti társaság és a Bike Maffia csapata is segített meleg élelemmel ellátni az utcán élőket.

Ez a tradíció folytatódik a 2018-as évben is. Isten áldása legyen továbbra is ezen a szolgálaton!

Dancsó Zoltán
intézményi lelkipásztor
Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője