Rendszerüzenet
2017. december 21.

A Szentírás vándorútja a Nagyrábéi Református Egyházközségben

„Halljátok meg mind, ti népek, figyeljen a föld, és aki rajta él!” (Mik.1,2)

A reformáció 500. évfordulója alkalmá­ból Debrecenben készült az az egyedi köté­sű biblia, amely 2017. január elsején ván­dorútra kelt, és az év végéig eljut a Tiszán­túli Református Egyházkerület valamennyi, összesen 414 gyülekezetébe.

A Fekete Károly püspök úr szavaival vándorútra kelt biblia "kézből kézbe és gyülekezetről gyülekezetre jár, amelyet vinni és fogadni kell, amelyre vigyázni és figyelni kell, amelyet érdemes felnyitni és elolvasni belőle az aznapra kijelölt verseket".

Az 500 éve indult reformáció szorosan kapcsolódik a magyar nyelvű Bibliához, így együtt ünnepelhetjük a Tiszán­túli Református Egyházkerület 450 évvel ezelőtti alapítását is.

 alt 

Ennek az útnak egyik állomása volt a Nagyrábéi Református Gyülekezet.

2017. december 17-én vasárnap délután 16 órakor ünnepi istentiszteleten fogadtuk templomunkba Matkóné Cseh Brigitta, a bakonszegi református gyülekezet lelkipásztorát, Gyenge Imre gondnokot és a gyülekezetük képviseleté­ben érkezett testvéreket, akik átadták a „vándorbibliát” Kis Dávid lelkipásztornak és Kovács József gondnoknak. Mint min­den gyülekezetben, nálunk is felolvasásra kerültek az aznapi igeszakaszok.

 alt 

A Nagyrábéi Gyülekezetben 11 testvér vállalta a Mikeás próféta könyvének 1-3 szakasza, valamint a Jelenések könyve 8. fejezetének felolvasását.

E magasztos ünnep hangulatát emelte az átadást követő, maga a szerző, Vlajz Gabriella ál­tal bemutatott könyvének ismertetése, valamint Gyányi István püspökladányi ifjú, nagytehet­ségű énekes Adventi jótékonysági koncertje.

Ezen a délutánon a nagyrábéiak majdnem teljes egészében betöltötték a templomot és nagy örömmel, szeretettel fogadták a műsorokat. Dicsőség érte Istennek!

 alt 

Az estét a gyülekezeti tagok és felajánlásokból összegyűlt jótékonysági Adventi vásár zár­ta. Példa nélküli összefogással sikerült előteremteni azokat az adományokat, melyeknek a továbbadásából befolyt összeget a Nagyrábéi Gyermekjóléti Szolgálat segítségével, a faluban nehézsorban élő gyermekek megajándékozására fordítunk.

A „vándorbibliát” 2017. december 18-án, hasonlóan ünnepélyes keretek között továbbad­tuk a Bihartordai Református Gyülekezetnek.

„Aki győz, annak megadom, hogy üljön az én trónomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónján. Akinek van füle, hallja meg, amit a lélek mond a gyülekezeteknek!” (Jel.3,21-22)

 

Dezső Ilona Anna, presbiter

További képek itt érhetőek el.