Rendszerüzenet
2017. december 18.

Tíz éves lett a TTRE Közösségi Ellátások

Tíz esztendős lett a Tiszántúli Református Egyházkerület fenntartásában működő Közösségi Ellátások, amely a pszichiátriai beteg és szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozik. Ebből az alkalomból hálaadó megemlékezést és karácsonyi ünnepséget tartottak a Debrecenben, az Esperesi hivatal dísztermében.

alt

Az ünnepségen Ráczné Szabó Gyöngyi köszöntötte a munkatársakat, gondozottakat és azokat a támogatókat, akik nagyban segítették a közösségi ellátás munkáját.

alt

A nyitó áhítatot Rácz László tartotta Kor 1,12-14, 18, 25-27 alapján. Hangsúlyozta, hogy milyen fontos az, hogy ez a szeretetközösség már tíz esztendeje jelen van, és segít egymás terhének a hordozásában. Jézus Krisztus mindannyiunkat hordoz, szabadít és meggyógyít, ezért kell mindig Rá irányítanunk a figyelmünket.

alt

Fekete Károly, az egyházkerület püspöke ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy nehéz küzdeni a hiábavalóság ellen, azonban kijelenthető, hogy a tíz esztendős szolgálat nem volt hiábavaló. Vannak, akik elfogadják a szolgálatot, és bár a munkatársaknak sokszor kell szembesülni visszautasítással, sokan várják és sorsdöntő lesz számukra az a segítség, amit az ellátás során kapnak. „Akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget” – idézte utalva arra, hogy a munka nem ér véget a nap végén, hiszen az emberi sorsok tovább élnek a munkatársakban.

alt

Az ünnepségen hallhattuk két gondozott bizonyságtételét, akik elmesélték, hogy bár a múltban nagyon mélyen voltak, a Közösségi ellátás során egy olyan közösségre találtak, amely nagyban segítette és segíti őket a gyógyulásban, felépülésben.

A karácsonyra hangolódva zenés-verses műsort is hallhattunk az ellátásban résztvevőktől, akik nagy átéléssel és igazán szívhez szólóan adták az ünnep igaz üzeneteit. 

A teljes galéria az ünnepségről itt tekinthető meg.

Fotók: Barcza János