Rendszerüzenet
2017. december 18.

Tanyasi Karácsony Debrecen-Nagycsere-Halápon

Ismét megszervezték a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és Tanyagondnoki Szolgálata irányításával a Tanyasi Karácsony elnevezésű programot. A program megszervezésében és lebonyolításában több segíteni szándékozó szervezet és személy is rész vett, a helybeli lelkipásztor és a debreceni tábori lelkész, önkormányzati képviselők, szociális munkások, rendőrök, polgárőrök, vadászok és erdészek.

alt

ifj. Jenei Zoltán Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség lelkésze és Sajtos Szilárd debreceni tábori lelkész karácsonyi csomagot ad át a Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából

December 7-én Nagycserén, a református imaház udvarán, majd néhány nap múlva Halápon várták a rászorulókat, akik mintegy tizenkétezer forint értékű tartósélelmiszer csomagot vehettek át, ruhákat válogathattak, az erdészet jóvoltából karácsonyfákat, valamint helyben főzött meleg ételt kaptak. Az egyházközség gyűjtésén túl többek között a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Dorkász Szolgálat, a Bibliaszövetség, az önkormányzat képviselői, a Zrínyi Vadásztársaság, a Nyírerdő Zrt. és egyéni felajánlásokkal szolgáltak a rászorulók felé.

A nap vezérigéjének idén is a Példabeszédek könyvének 19. részéből a 17. verset választották: „aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.” Isten különösen is megtérítette a jótéteményt - hangsúlyozta ifj. Jenei Zoltán helyi lelkipásztor – hiszen soha nem jött még össze ennyi adomány, ilyen nagy értékben, s nem értünk el eddig ennyi embert. Fontos az is, hogy az itt élők ezen a napon találkozhatnak az adott szervezetek képviselőivel, szakembereivel, akikkel beszélgethetnek a problémáikról, s segítséget kérhetnek. Néhány évvel korábban, a rendőrség kezdeményezésére jött létre ez az alkalom. Együtt felkerestük a tanyákon élő rászorulókat és tartósélelmiszereket vittünk nekik. Ma már inkább mi várjuk a tanyákon élőket egy találkozásra, hogy együtt legyünk, együtt ünnepeljünk.