Rendszerüzenet
2017. december 13.

A Szentírás vándorútja a Körösszegapáti Református Egyházközségben

A Vándorbiblia, mely a Reformáció 500. évfordulójára készült Biharban került a szó szoros értelemben a református hívek kezébe.

A hosszú utat megtett ereklye december első felében érkezett Komádiba. Ott Balogh Sándor református lelkész mutatta be híveinek.

alt

A következő nap már Répási István Magyarhomorogon vette át az egyedileg készült különlegességet. Hívei meghatódva lapozták a biblia lapjait, majd egy nap eltelte után már a szomszédos Körösszakál református templomában istentiszteleten fogadták a hívek a több, mint ezer lapos különleges kiadványt.

 alt 

Körösszegapátiban Kurucz Tímea lelkésznő fogadta a körösszakáli küldöttséget. Az imateremben fiatal iskolások, de az egyházközség tagjai is szép számmal érkeztek a biblia fogadására.

alt

A bibliát Répási tiszteletes adta át a körösszegapáti református egyház lelkésznőjének.

A körösszakáli hívek nevében Máthé Dénesné egyházi gondnok megható szavakkal adta át a kísérő emlékkönyvet Pintye Sándor körösszegapáti gondnoknak.

alt

Ezután Horváth Győzőné egyház tag és Pántya Péterné presbiter részleteket olvastak a bibliából. Később a megjelent hívek közül a legfiatalabb és legidősebb egyháztagok segítségével a lelkésznő egyházi éneket tanított és énekeltetett a megjelent hívekkel.

alt

Az ünnepélyes istentisztelet befejezése után a lelkésznő kérésére többen jelentkeztek, hogy másnap átviszik a bibliát a szomszédos Berekböszörményi református közösségének.

alt

Ezt követően a megjelentek közelebbről is megtekinthették, lapozhatták a kiadvány lapjait, bejegyzést tehettek a biblia kíséreteként mellékelt díszes emlékkönyvbe is. A megjelent hívek közül többen elmondták, hogy micsoda élmény számukra, hogy kezükbe vehetik, lapozgathatják a biblia lapjait, azt a könyvet, mely számukra különlegesség.

alt

Egy biztos az 500. évfordulóra kiadott egyedi biblia személyes megtekintése örök emlékezetes élmény lesz azon hívek számára, akiknek volt szerencséjük, lehetőségük ezen a délutánon, a biblia fogadásán megjelenni Körösszegapátiban az imateremben.

A fotók Körösszegapátiban az ünnepi istentiszteleten, a biblia fogadásán készültek

Vmirjáncki József