Rendszerüzenet
2017. december 12.

Nőszövetség imanap a Kistemplomban

2017. december 3-án a debreceni Kistemplomi-Ispotályi Gyülekezet adott otthont a Tiszáninneni Református Nőszövetség Kárpát-medencei imanapjának. Az alkalom mottójául János evangéliuma 15. fejezetének 16. verse szolgált. „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon.”

alt

Ez az esemény nagyszerű lehetőség volt a testvéri találkozásra, a közösségi imádság erejének megtapasztalására. Az előre megírt liturgia a következő imatémákat érintette: imádság Anyaszentegyházunkért, nemzetünkért, a családokért, az iskolákért és a Nőszövetségért. A szövegeket a debreceni gyülekezetek nőszövetségi tagjai tolmácsolták: a Kossuth Utcai, a Kistemplomi-Ispotályi, a Széchenyi-kerti, a Szabadságtelepi és a Tégláskerti Missziói Egyházközség.

alt

Az alkalmat Dr. Czeglédy Mária, a Tiszántúli Egyházkerület Nőszövetségének elnöke nyitotta meg, aki a Kárpát-medencei imanap előtörténetét ismertette.

alt

A reformáció 500. évfordulója alkalmából a reformáció művészetekre gyakorolt hatásáról tartott rövid történeti áttekintést Szigeti Adrienn, a kistemplomi gyülekezet tagja.

Az igei szolgálatot Hadházi Judit, a vendéglátó gyülekezet nőszövetségének újonnan megválasztott vezetője végezte az Ezékiel 47:1-12 alapján. Tanításában kiemelte, ahogy Ezékiel korában, ma is csak az isteni szó elevenítheti meg a kiüresedett családi, gyülekezeti és emberi kapcsolatainkat. Ahogy reformátor őseink is vallották, vissza kell térnünk a tiszta forráshoz, Isten igéjéhez és a templomhoz, az imádság házához. Nekünk, nőknek különösen is figyelnünk kell arra, hogy gyermekeinknek milyen forrásból engedünk inni, hogyan gondozzuk idősebb családtagjainkat, betegeinket, és mennyiben gyakoroljuk a női szolidaritást.

A liturgia során valamennyien megtapasztalhattuk, hogy „az ima nyitott ajtó, amit senki sem zárhat be” (C. H. Spurgeon). Jézus bebocsátást kér a mi világunkba. Rajtunk múlik, hogy beengedjük-e. Az ima felszabadítja az isteni energiákat, amelyek ma is megváltoztathatnak reménytelennek látszó helyzeteket, emberi nyomorúságokat, fényt hozhatnak a sötétségbe.

Szigeti Adrienn

Fotók: Máténé Judit