Rendszerüzenet
2017. december 11.

A Szentírás vándorútja a Darvasi és a Csökmői Református Egyházközségekben

Átlépte a megyehatárt a vándorúton lévő Biblia, ami a Békési Egyházmegye után most a Bihar Egyházmegyében folytatja útját. 2017. január elsején indult útjára a Szentírás a Tiszántúlon, hogy bejárja mind a kilenc egyházmegyét. Mielőtt visszatérne Debrecenbe, a Bihari Egyházmegyébe is elérkezett, elsőként a kicsiny Darvasi Református Egyházközségbe 2017. december 8-án.

alt
A Szentírás vándorútja a Darvasi Református Egyházközségben

Rendhagyó módon “érte mentünk”, elfogadva a füzesgyarmati gyülekezet közös Adventi ünnepi együttlétre szóló meghívását. Másnap délelőtt a számunkra még kijelölt Igeszakaszokat olvastuk fel, és éltünk az emlékkönyv kitöltésének lehetőségével. Kevesen voltunk együtt, hiszen a község és a gyülekezet is kicsiny, de reményt és hitet erősített bennünk az olvasott Ige. Hála legyen érte Istennek!


A Szentírás vándorútja a Csökmői Református Egyházközségben

Csökmőre 2017. december 9-én érkezett a Szentírás, ahol a gyülekezet tagjai már örömmel készülve várták. A rossz idő ellenére is többen voltunk együtt. A kijelölt Igeszakaszokat egy-egy gyülekezeti tag olvasta. Családi szeretettel őrzött és olvasott Bibliákból egy kis rögtönzött kiállítás jött létre. Megtapasztaltuk az éppen nálunk olvasott rész egyik versének üzenetét: “Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt...”/Jel. 1,3a/.

 
 Csökmő

Köszönjük Isten iránti hálával, hogy részei lehettünk ennek az útnak! Kívánjuk valóban legyen áldás ennek az úton lévő és minden kézben lévő Bibliának az olvasásán!

 í
Csökmő