Rendszerüzenet
2017. december 06.

„A múltba csontosodás helyett megtartó emlékezés - 70 éves a Tiszaföldvár-Ószőlői gyülekezetrész

Püspöki látogatással ünnepelték meg a tiszaföldvári reformátusok a december 3-án, advent első vasárnapján az ószőlői gyülekezetrész fennállásának 70. évfordulóját. 

alt

A Tiszántúli Egyházkerület első őrállója dr. Fekete Károly püspök Ésaiás próféta könyve 43 fejezetének 18-tól 21-ig terjedő verseiből adta át az időszerű üzenetet.

alt

Üzenetének lényege az volt, hogy kóros és tragikus múltba merevedés, megcsontosodás helyett üdvös és megtartó emlékezésünk legyen.

alt

alt

A hálaadáson túl hangsúlyt helyezett igehirdetésében, a jelenben elengedhetetlen bűnbánatra és a megtérésre. Az igehirdetést követően a Nagykunsági Egyházmegye esperese Koncz Tibor köszöntötte a gyülekezetet kiemelve, hogy a hetven éve átadott templom nemcsak Istené, hanem az embereké is. Tekintse tehát mindenki magáénak! – hangzott a biztatás.

alt

alt

A gyülekezet rövid történetét Baczúr István gondnok olvasta fel. A felolvasást a jelenleg szolgáló lelkész, Szász Zoltán azzal vezette fel, hogy ebben a történetben keresse minden református saját magát is, mert a történet minden egyes gyülekezeti taggal kell folytatódjon és ne érjen véget.

alt

Ezután a gyülekezet egykori lelkészeinek köszöntése hangzott el. Két lelkipásztornő távolmaradása okán, levélben elküldött üzenete, majd Katona Gyula a meghívásnak eleget tevő, békési esperes személyesen adta át köszöntését. A közös ünneplés lehetőséget teremtett két, évtizedekig presbiterként szolgáló, gyülekezeti tag tiszteletbeli presbiterré avatására.

alt

Legvégül a jelenlévő tiszaföldvári gyülekezet, amely az újszülött másfél hónapostól egészen a kilencvennégy éves magát igazán jól tartó Józsi bácsiig részesülhetett a püspöki áldásban. A legutóbbi külön köszöntve is lett és megajándékozott, egy külön erre az alkalomra készített emlékplakettel. Akárcsak az összes vendég meghívott. Csak reménykedni tudunk, hogy az ünnep és az elhangzott biztatások lendületet adnak a harcos-küzdelmes hétköznapok folytatására!

Szász Zoltán
lelkipásztor

A teljes galéria itt tekinthető meg.

Fotók: Barcza János

További fotók a Tiszaföldvári Városi Művelődési Ház Facebook oldalán IDE kattintva tekinthetők meg.