Rendszerüzenet
2017. december 02.

10 éves a csárdaszállási református templom

2017. november 26-án délután templomuk felépülésének 10. évfordulóján hálaadó istentiszteletet tartottak a csárdaszállási reformátusok. 

Az ünnepi eseményre megtelt a hívekkel nemcsak a templom, hanem a hozzá épített kis lakás is, ahol az ott lévők kivetítőn követhették nyomon a templomban történteket. Dr. Bölcskei Gusztáv hirdette az igét az egybegyűlteknek. Reméljük, hogy a tőle kapott útmutatások nemcsak pillanatnyi, hanem maradandó erővel hatnak: „Isten mindent lát, de nem árulkodik”; „az idegen istenek bűvöletében az ember előbb azt hiszi, hogy megfogta az Isten lábát, majd csak aztán jön rá, hogy csapdába esett…”; „imádkozzuk, hogy ne vígy minket a kísértésbe, de valójában arra vágyunk, hogy vigyen bennünket ameddig csak lehet, s ha majd bajba kerülünk, akkor hozzon vissza”; „mindenkinek kell legyen egy templom, amelyikben számára ott lakik az Isten” – tudva persze, hogy Isten nem lakik kézzel csinált házban, de kell legyen egy hely, ahol az Istennel találkozást újra és újra átélhetjük. – Hogy csak a legemlékezetesebbeket említsem.

alt

Az istentisztelet végén a rresbitérium határozata alapján Petneházi Bálintné polgármester asszony vehette át Bátori Lászlóné lelkésztől a „tiszteletbeli presbiteri emléklapot” az egyházért végzett munkájának elismeréséül.

 alt 

A rendezvény az ünnepi asztal mellett ért véget a helyi művelődési házban.

Bátori Lászlóné köröstarcsai ref.lelkész