Rendszerüzenet
2017. november 21.

Légy hű mindhalálig… - 30 éves szolgálatuk alkalmából köszöntötték a Lucski házaspárt

Teológiai tanulmányuk elvégzését követően, 1987 októberében került a Tunyogmatolcs-Szamoskéri Református Gyülekezetek élére Lucski István és Lucskiné Krokavecz Márta. November 12-én, az újonnan megválasztott tunyogi presbitérium ünnepi fogadalomtételét követően a gyülekezet tagjai köszöntötték lelkészeiket a három évtizede tartó szolgálatuk alkalmából.

alt

November 12-én kettős ünnepre került sor a tunyogi templomban: egyrészt az újonnan megválasztott, 12 fős presbitériumnak és az egyházközség új gondnokának, Varga Ferencnek a fogadalomtételére, másrészt a lelkipásztorok köszöntésére, akik 30 évvel ezelőtt kerültek ki a szatmári községbe, és lettek a tunyogmatolcsi és szamoskéri gyülekezetek lelkipásztorai.

alt

Ahogyan Soltész Bertalan, tunyogmatolcsi polgármester is hangsúlyozta megszólalásában, az elmúlt évek és évtizedek komoly munkákkal és erőfeszítésekkel teltek, de ennek köszönhetően nem csak az egyházközség épületei újultak meg, hanem lélekben maga a gyülekezet is, és ennek köszönhetően ma is élő, szolgálatkész tagjai vannak az egyházközségnek. Az eltelő évek eredményeit a leköszönő gondnok Deli Ernő is hálaadással idézte az ünneplő gyülekezet elé.

alt

Ezt követően a hittanos gyermekek versekkel, a tunyogi-és szamoskéri gyülekezetek közös énekléssel mondtak köszönetet az örökkévaló Istennek s köszöntötték lelkészeiket, majd néhányan vissza is emlékeztek, hogy hogyan kerültek közel a gyülekezethez és ezáltal Isten Igéjéhez. Szabó Menyhért könyvtáros pedig egy igazán különleges ajándékkal lepte meg aLucski házaspárt a jeles alkalomból: a 2000-ben indított, majd 12 éven át havi rendszerességgel megjelenő gyülekezeti újság, a „Harangszó” összes - Biró Tamásné szamoskéri presbiter által hiánytalanul megőrzött - példányát beköttetve átnyújtotta a lelkészházaspárnak, valamint a gyülekezeteknek. Amint elmondta, ezek a példányok falutörténeti szempontból mindenképpen említést érdemelnek, ezért érezte szükségét annak, hogy az utókor számára is fennmaradjanak.

 alt 

A kedves szavakat és ajándékokat meghatottan fogadták az ünnepeltek, akik a három évtizedben Isten szeretetét, áldását látják, valamint a gyülekezetek felé is kifejezték köszönetüket, amiért az eltelt idő alatt kölcsönös tiszteletben, szeretetben együtt munkálkodhattak az Isten ügye szolgálatában. Lucski István nagytiszteletű úr végül Kálvin János hitvallásával zárta köszöntő beszédét: Soli Deo gloria, azaz „Egyedül Istené a dicsőség!”