Rendszerüzenet
2017. október 12.

Ünnepi alkalmak a Reformáció 500 éves évfordulóján az Abádszalóki Református Egyházközségben

2017. szeptember 19-én 17 órakor ünnepi gyülekezet várta a Vándorbibliát az abádszalóki református templomban. A kijelölt igeszakaszokat a presbitérium tagjai olvasták fel.    
 
alt alt
 
alt
 
alt
 
2017. szeptember 29-én az abádszalóki Kovács Mihály Általános Iskola hetedik évfolyam tanulói Szűcs M Sándor vallástanár interaktív előadásán vettek részt, amelynek témája: „A Reformáció megújító hatása a múltban és a mai ember életében”. 
 
alt alt
 
2017. október 1-én Abádszalók városnapi ünnepi eseménysorozatához kapcsolódva az abádszalóki református templomban ökumenikus istentiszteleten vettünk részt, amelyen az erdélyi testvértelepülésünk Backamadaras és a lengyelországi Rzepiennik Strzyzewski városának küldöttsége is jelen volt. 
 
Az ökumenikus alkalmon a helyi római katólikus egyházközség egyháztanácsának elnökét és feleségét köszöntöttük házasságuk 40. évfordulójának alkalmából.  
 
 alt alt 
alt alt
 
2017. október 8-án vasárnap, az istentiszteletet követően a református gyülekezeti teremben megnyitottuk, egyházközségünk több évszázados történelmét bemutató kiállítást. A kiállítás egyik legrégebbi iratanyaga a klenódiumokon kívül, az 1753-as évvel kezdődő anyakönyv. A kutatásom során,  nagy meglepetést okozott az a kiemelkedő dokumentum, amely az abádi református templom építését végző pallérral kötött szerződés 1787-ből.  
 
Szűcs M Sándorné 
lelkipásztor-vallástanár
Abádszalók-Tiszabura