Rendszerüzenet
2017. október 10.

Presbiteri találkozó Vásárosnaményban

Presbiteri találkozót tartottak szeptember 24-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Vásárosnaményban a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület közös szervezésében.

alt

A Szabolcs-Beregi napoknak a Vásárosnaményi Református Egyházközség adott otthont. A presbiteri találkozón a nyitó áhítatot Csegei István, a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye esperese tartotta, ezt követően pedig dr. Fekete Károly, tiszántúli püspök előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Végül a presbiteri bizonyságtételek és a csoportbeszélgetés következett.

alt

„Ezek a találkozók valóban növelik az emberben az egymáshoz való tartozás örömét. Úgy érzem, hogy a Szentírás mint zsinórmérték mindig adott, amihez hozzá kell az életünket igazítani. A reformáció nemcsak elkezdődött, hanem még ma is tart – örökös megújulásra van szükség” – mondta Csegei István esperes.

 alt 

Bezzegh Gáborné, a Fényeslitkei Református Egyházközség lelkipásztora kiemelte, hogy ez a program egy feltöltekezést jelentett számára. „Nagy örömmel töltött el, hogy a kis lélekszámú településeken is élnek még a gyülekezetek. A legapróbb gyülekezetekben is van lelki élet, hiszen Isten munkálkodik, mert neki mindenki fontos, egyetlen település sincs az Ő háta mögött, és mindenhol gondoskodik arról, hogy legyenek szolgái, gyermekei, és akiket kiválasztott, azokat meg is keresi a legcsodálatosabb úton-módon. Ezt élhetjük át a saját gyülekezetünkben is: Isten megkeresi az Övéit és akiket megtalál, és elindulnak az Ő útján, azok sosem bánják meg” – zárta szavait. 

 

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt érhető el.

Az eseményről készült összefoglaló videó itt tekinthető meg.