Rendszerüzenet
2017. október 08.

Egyházmegyei Csendeshét Berekfürdőn

"Van Mózesük és vannak prófétáik, hallgassanak azokra! "(Lk 16, 29)
 
Szeptember 25-29. között a Szatmári-,  Nagykunsági-,  és a Kézdi-Orbai Református Egyházmegyék, Szalay Kont és Koncz Tibor esperes urak vezetésével,  csendeshetet tartottak Berekfürdőn.  Az ötnapos alkalmon 150 fő vett részt és mindenki megtalálhatta benne a lelki-testi felüdülésének lehetőségét.  
 
Mind az öt napon Nt.  Takaró Tamás lelkész végezte az evangelizációs szolgálatot, a ´Gazdag és Lázár´ története alapján nagyon mélyen és alaposan körüljárva hallhattunk arról,  hogy mit tanít a Biblia a halál utáni életről. 
 
alt
 
Az evangelizációk mellett Nt.  Nagy György lelkész tartott előadásokat.  Egy érdekes mesén keresztül vezetett végig minket az Istenhez vezető út fázisain. 
 
Az esti áhítatokon pedig a házigazda egyházmegye lelkészei szolgáltak. Az alkalmak előtt és után énekekben dicsőítettük Mindenható Urunkat, mindezek mellett pedig a helybéli termálfürdő a testi felüdülésünket is segítette.  A hetünket pedig egy úrvacsorás istetisztelettel zártuk. 
 
alt
 
Nagyon jó volt látni és hallani a pozitív visszajelzéseket. Örömünkre szolgált, hogy sokan elsősorban a lelki feltöltekezésért jöttek el a csendeshétre és bízva Istenünkben, hisszük jövőre is így lesz. Mindezekért Övé legyen a dicsőség! 

Szabó Béla
lelkipásztor
Jánkmajtis