Rendszerüzenet
2017. október 08.

Szatmári Református Templomok kiállítás a Reformáció 500. évfordulójának tiszteletére

A Fehérgyarmati Pilder Mária Református Nőszövetség és a Szatmári Alkotók Közössége 2017. október 3-án megnyitotta a Szatmári Református Templomok című kiállítást a Reformáció 500 évfordulójának tiszteletére. 

A kiállítás fő szervezője, összefogója Csáthy Miklósné, aki színvonalas szervezéssel levezette a megnyitót. A megjelenteket köszöntötte Némedi Gusztáv Fehérgyarmat református lelkipásztora, továbbá dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. Farkas Lajos művész pedig bemutatta a Szatmári Alkotók Közösségét.

A festménykiállítást megnyitotta dr. Adorján Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület Főgondnoka, Szatmár szülötte, aki elmondta, hogy a Szatmári templomok felkiáltójelek, amelyek arra késztetik az ott megjelenőket, hogy FELKIÁLTSANAK a Mindenható Istenhez. Legyen így!

A megnyitót követően a közel 100 ember Szalai Lászlóné, a nőszövetség elnöke meghívására szeretetvendégség keretében is együtt maradhatott, emlékezhettek, beszélgethettek, a csodálatos festmények megtekintése közben. 

A kiállítás két hétig látogatható Fehérgyarmaton a Városi Galériában hétköznap 9 és 16 óra között INGYENESEN!

Köszönet a szervezőknek, a kiállítóknak, és a kegyelmes Istennek, akié egyedül a dicsőség.

S.D.G.

Petróczi Szabolcs
beosztott lelkész
Fehérgyarmat