Rendszerüzenet
2017. október 05.

Bach h-moll miséje a Nagytemplomban

A reformáció 500. jubileumi évfordulója alkalmából szombaton a Nagytemplomba várják az érdeklődőket, ahol Johann Sebastian Bach h-moll miséje hangzik el a Lutheránia Énekkar és a Budapesti Vonósok, valamint neves szólisták előadásában.

Bach h-moll miséjével turnézik a Lutheránia Ének- és Zenekar szerte a Kárpát-medencében a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából. S mert karnagya, Kamp Salamon a Magyar Bach Társaság elnöke, nem meglepő, hogy éppen a barokk kori zeneszerző egyházi kantátáit szólaltatja meg.

A karnagy így vélekedik Bach munkásságáról és a műről: „Azonnal hallani az interpretációban, hogy a műben összpontosuló szellemi erő – mely mindenáron a felszínre kívánkozik – milyen mélységig érintette meg az előadót. A technikai tudás mindenek fölé helyezése a hangszeres tanulásban egyre inkább azzal jár, hogy a zeneiség tartalmi része elsekélyesedik. És ez a folyamat pontosan nyomon követhető: elég csak a régi mesterek lemezfelvételeit meghallgatni. A korábbi nagy dirigensek természetesnek tartják, hogy a zene nemcsak a hallgatóságnak, de Istennek is szól. A „laudatio Dei” – ahogy Bach mondta – és a lélek újjáteremtése együtt valósul meg.”

A Lutheránia Ének-és Zenekar október 7-én látogat el a Nagytemplomba, ahol 18 órától hallhatjuk Bach művét. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

alt