Rendszerüzenet
2017. szeptember 25.

„Hogy szívük felbátorodjék”

Szeptember 21-23. között kórházlelkészi konferenciát tartottak a berekfürdői Megbékélés házában. A program címe a reformátori alapok volt, amely lehetőséget biztosított a lelkipásztor testvéreknek arra, hogy egy szakmai hétvége keretében fogalmazzák meg lelkigondozói munkájuknak, gyógyításuknak igaz, alapvető céljait.

alt

A kórházlelkész testvérek – mind a négy kerületből – évente egyszer, szeptember utolsó hétvégéjén találkoznak Berekfürdőn. A közös beszélgetés és eszmecsere mellett fontos, hogy egy akkreditált, továbbképzésnek minősülű szakmai hétvégén vesznek részt, amely minden évben más tematika szerint valósul meg. Az idei program – a reformáció ötszázadik évében – a reformátori alapok témaköréhez kapcsolódott.

alt

„Fontos volt számomra Kálvin mondata, miszerint a Krisztus-központú életfelfogás ne váljon emberközpontú humanizmussá. Szolgálatunkban az emberközpontúság igen fontos, nem véletlen, hogy a kórházlelkésznek mentálhigiénés, lelkigondozói, pasztorálpszichológiai képzettséggel kell rendelkeznie. Ugyanakkor szolgálatunk alapja a Krisztus-központú élet, és a Krisztusra mutató reménység és örömhír továbbadása az emberközpontú úton” – mondta Gál Judit főszervező, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet kórházlelkésze. „Az alapok felelevenítése azért fontos, mert időről időre rá kell látni a küldetésünk alapvető céljára, hiszen sokszor a módszer kerül ennek a helyére. A kórházlelkészi szolgálatban mentálhigiénés szemlélettel, emberközpontúsággal Krisztus jó hírének evangéliumát kell hirdetnünk” – mondta Gál Judit. 

Fotók: Barcza János