Rendszerüzenet
2017. szeptember 19.

Küldetéses egyház - Presbiteri találkozó Nyíregyházán

Presbiteri találkozót tartottak 2017. szeptember 17-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyíregyházán a Nyírségi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A találkozón 600 presbiter vett részt.

A Szentlélek segítségül hívásával ki kell találnunk, hogyan töltse be egyházunk a küldetését a mai nemzedék felé – hangzott az egyszerű és sürgető üzenet Fekete Károly püspök előadásában.

alt

A találkozó Gaál Sándor esperes áhítatával kezdődött, aki a János evangéliuma 9. fejezetének magyarázatával a presbiterek figyelmét arra irányította, hogy a keresztyén élet küldetéses éle, a megtalált messiás küldi a látással rendelkezőket az örömhír továbbadására.

alt

alt

Fekete Károly püspök előadásában a gyülekezetépítés, a közösségépítés feladatait hangsúlyozta, rámutatva arra, hogy az egyháznak elsődleges küldetése az evangélium hirdetése, a közösség építése, az élményszerű, de nem evilág élményeihez simuló istentisztelet, valamint a párbeszédes formák kialakítása a gyülekezeti közösségben.

 alt alt

alt alt

alt alt

Az előadás után öt bizonyságtétel következett: Talabos Endre gondnok Nyírmeggyesről, Pallai Ferencné presbiter Laskodról, Popovics Lajos presbiter Ramocsaházáról, valamint Nyeste Ferenc egyházmegyei gondnok  és Adorján Gusztáv egyházkerületi gondnok szólt az egyházhoz fűződő kapcsolatáról, a tanítványságról, lelki élményeiről és gyülekezeti tapasztalatairól.

alt

A találkozó végén a szeretetvendégségen beszélgettek egymással a gyülekezeti küldöttségek tagjai.

Köszönjük a házigazdák pontos, körültekintő szervezését, a vendéglátás kedvességét.

Tóth-Mihala Veronika

A teljes galéria a presbiteri találkozóról itt tekinthető meg.

Fotók: Barcza János

Az eseményről készült összefoglaló videó IDE kattintva tekinthető meg.