Rendszerüzenet
2017. szeptember 19.

A Szentírás vándorútja a Tiszaderzsi Református Egyházközségben

Nagy örömmel és meghatottsággal vettük át szeptember 18-án, hétfőn reggel fél tízkor a tiszántúli gyülekezeteinkben vándorló Bibliát a szomszédos tiszaszőlősi küldöttségtől. Tiszaderzsen, a 2015-ben alapított Bibliamúzeumban több mint 400 különböző Biblia található, de a 10 órakor kezdődő istentiszteleten a vándorló Bibliára voltunk a legbüszkébbek!

alt

1760-as években történt Egerben, hogy a helyi püspök, Eszterházy Károly, Komáromi Csipkés György által fordított elkobzott Bibliákat égetett a város terén. Egy tiszaderzsi református férfinak sikerült a lángok közül megmenteni néhány Biblia-fedőt, melyek az információink szerint jelenleg a Debreceni Református Kollégium Múzeumában találhatóak. Tiszaderzs évszázadok óta egy olyan hely volt, ahol a helyi reformátusságnak szoros és különleges kapcsolata volt Isten írott igéjével, a Bibliával.

alt

A mai ünnepi istentisztelet ebben a szoros kapcsolatban újra megerősítette a gyülekezetünket! Isten kegyelméből újra átélhettük, hogy összetartozunk! Átélhettük, hogy miközben az Igét hordozzuk, valójában az Ige hordoz bennünket.

Kiss István gondnok

Fodor Gusztáv lelkész