Rendszerüzenet
2017. szeptember 15.

A Szentírás vándorútja a Bocskaikerti Református Missziói Egyházközségben

A reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútra indított Szentírás 2017. augusztus 30-án érkezett Bocskaikertbe. A Hajdúhadházról szép számban érkező, Szentírást hozó delegációt illő módon fogadta és köszöntötte a Bocskaikerti Református Missziói Egyházközség.

Az Ószövetségből a fenti napon a 146. és 147. zsoltár volt a kijelölt olvasandó igeszakasz, a újszövetségből pedig a 2Korintus 12. Az ószövetségi igék felolvasását az erre belső késztetést érző Testvérek vállalták, az újszövetségi igéket pedig a Gyülekezet lelkipásztora. Annak érzékeltetésére, hogy mekkora kegyelem magyarul olvasni Istenünk hozzánk szóló üzenetét, továbbá hogy átérezzük a Szentírást fordítók áldásos, de fáradságos munkáját, az újszövetségi igék felolvasását két versszak erejéig a görög eredeti előzte meg. 

alt

Az igehirdetés centrumában 2 Korintus 12, 9 versének első fele állt: ”Elég néked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtelenség által végeztetik el.” Az igehirdetésben elhangzott: az emberi erő sokszor nyers, számító, egymás ellen irányuló! Az isteni kegyelem azonban sohasem nyers erőben, hanem mindig az ember felé történő gondviselő odahajlásban mutatkozott és mutatkozik meg. Döntő és üdvtörténeti módon Jézus Krisztusban, Akinek áldozata révén ránk nem mint bűnösökre, hanem mint gyermekekre tekint az Atya, Aki már itt a látható világban áldást kínáló, örök életre hívó perspektívát kínál az Őt szeretőknek a Lélek erejével!  Az ajánlott liturgiai rendet követte Bocskaikert református népe, akik ezen a napon különösen is ráhangolódtak hitünk és életünk zsinórmértékére. A Gyülekezet kórusa szolgálatvállalásával még illőbb volt az az alkalom, melyet szeretetvendégség követett.

A Bocskaikerti Református Missziói Egyházközség hálás szívvel és felelősen őrizte a Szentírást, majd 2017. augusztus 31-én testvéri szívvel, illő delegációval Isten áldását kérve adta át az Élet Könyvét a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközségnek. Soli Deo Gloria

Miklós László
lelkipásztor