Rendszerüzenet
2017. szeptember 11.

Vetélkedő a Reformáció 500. évfordulója alkalmából

A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmával az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával még idén áprilisban meghirdette a Tiszántúli Református Egyházkerületek és a határontúli Érmelléki Egyházkerületek felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt. 

alt

A verseny célja volt, hogy a diákoknak lehetőséget biztosítsanak a reformáció  alaposabb megismerésére játékos, kreatív feladatokon keresztül.

alt

A verseny idén májustól szeptemberig kétfordulós, levelezős formában zajlott, melyet a most hétvégén (szept. 8-10.) rendezett 3 napos döntő zárt.

alt

A döntőnek a Vértesi Református Egyházközség fenntartásában működő Bihari Jurtatábor, ill. a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény adott otthont, ahova a 20 regisztrált csapatból 9 jutott tovább, 7 településről. (Püspökladány, Debrecen, Létavértes, ill. Romániából Margitta, Magyarkéc, Paptamási, Hegyközszentmiklós).

A döntő kezdő napján pénteken a 3 fős csapatok + kísérőjük elfoglalták a szálláshelyeket a hangulatos jurta sátrakban, majd játékos ismerkedéssel folytatódott a program, melyet a Debrecenből érkező Fabula et Figura Műhely bábelőadása folytatta. Az első este filmnézéssel, játékkal zárult.

 alt

 Szombat délelőtt ismétlés gyanánt a csapatok a debreceni Nagytemplomot nézhették meg, egy igazán gazdag tárlatvezetéssel, majd visszautazva Létavértesre 16.00 órától kezdetét vette a verseny döntője.

alt

A döntőfeladatait az előre kiküldött olvasni való alapján állították össze a szervezők. A döntőn közreműködött a Híd-Építők ifj. kórus székelyhídról, illetve zsűrizett: Búzás Dénes – a kerekestelepi, ill. bánki lelkész, Búzás Árpád – álmosdi lelkész, Viktor László – a bagaméri lelkipásztor.

alt

alt

Elért helyezések:

I. hely: JOY csapat – Magyarkécből,

II. hely: Erőss Refisek csapata – Püspökladányból,

III. helyezés: Toldy csapata – Hegyközszentmiklósról,

IV. hely: Életrevalók - Paptamásiból

 alt

 A vetélkedőt szombat esti tábortűz körüli éneklés zárta. Vasárnap Istentiszteleten vehettek részt a csapatok a Vértesi Református templomban, majd tárlatvezetésen a Rozsnyai Gyűjteményben, az ebédet pedig élményekkel és nyereményekkel teli hazautazás követte.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak a szolgálatért a csapatoknak, a szülőknek, a felkészítőknek, a zsűrinek, a támogatóknak.

alt

Soli Deo Gloria!