Rendszerüzenet
2017. szeptember 03.

„Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá” - hanganyaggal

2017. szeptember 2-án 14 órától hálaadó istentisztelet tartottak a reformáció 500 éves évfordulójára felépült új gyülekezeti központ örömére a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Egyházközségben. Az ünnepi alkalomról Papp Beatrix készített összeállítást az Európa Rádióban. 

alt

alt

Az ünnepi alkalmon Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette az igét Jak 4, 7-8 alapján. „Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek.” Fekete Károly prédikációjában kiemelte, hogy az új parókia és gyülekezeti központ átadása közeledés Istenhez. „A második helvét hitvallásban is ott van, hogy a református keresztyén embernek is kell templom, kell istentiszteleti hely, nem luxus-kivitelű, hanem emberhez méltó, tisztességes hely. Kell az összegyülekezésnek a rendje, mert ezek eszközök abban, hogy a távolságcsökkentő Istennel találkozzunk” - mondta Fekete Károly.

alt

Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese elmondta, hogy mindenkor örömteli dolog hálát adni. Most különös öröm, hogy az elmúlt évek kitartó, állhatatos és hűséges munkájának az eredményéért adhatunk hálát Istennek. Vad Zsigmond egy igével is köszöntötte a jelenlévőket: „Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá.” (1Pt 2,5a) „Ne csak építők legyünk, hanem épülők is. Ne csak építsetek, hanem magatok is épüljetek. Életünk egyetlen alakja legyen az igazi, rendíthetetlen fundámentum, Jézus Krisztus. A folyamatos építés és épülés szükségességéről beszél az ige, a hitben megmaradásnak és megerősödésnek ez a feltétele, beépülni a lelki házba” – mondta Vad Zsigmond.

 alt

Iszlai Endre, a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Egyházközség lelkipásztora bemutatta az utat, amelyet az új gyülekezeti központ felépüléséig és elkészültéig jártak be. Több éves előkészületi munka előzte meg a kivitelezést, a tervezés folyamata már 2014-ben elindult. A városrész és a telek adottságaihoz, valamint a meglévő épületrész, templom és parókia kialakításához, esztétikájához alkalmazkodva egy olyan többfunkciós épület készült el, amely a jövőben a gyülekezet szolgálatát segíti. „Egy olyan otthon lett a központ, amelyben helyet kapott az ifjúsági pinceklub, a gyermekfoglalkoztató és a gyülekezeti kiszolgáló helyiségek, az iroda, a gyülekezeti terem és a parókia. Az egyházkerület, az egyházmegye és az egyházközség közös beruházása 2017 nyarán nyerte el végleges formáját” – zárta szavait Iszlai Endre.

 alt 

alt

alt

Az ünnepségen a Kollégiumi Kántus is közreműködött, Arany János és Berkesi Sándor karnagyok vezényletével. 

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt érhető el.

Az összeállítás itt hallgatható meg:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió