Rendszerüzenet
2017. augusztus 21.

Gyermekhét Újfehértón

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg 2017. július 17-23. között a Vakációs Gyermek-Bibliahetet az újfehértói református gyülekezetben.

alt

A hét témája a Titusz Hitéleti Alapítvány által kidolgozott Legyél te is reformátor! című anyagra épült. Ahogyan a cím is jól mutatja, ezzel mi is bekapcsolódtunk a reformáció 500 éves évfordulójának megünneplésébe, hiszen a reformáció öt alapelvét (Egyedül a Szentírás! Egyedül Krisztus! Egyedül hit által! Egyedül a kegyelem! Egyedül Istené a dicsőség!) jártuk körül újszövetségi bibliai történetek segítségével.

alt

A hagyományokhoz hűen minden délután háromnegyed kettőkor gyülekeztünk a templomban, ahol bevezetés és hangszerekkel kísért énektanulás folyt. Ezután a gyerekek hitoktatók, teológus hallgatók és más, önkéntes segítők vezetésével korosztályuknak megfelelően folytathatták a témák feldolgozását a templom körüli helyszíneken. Mind az óvodásoknál, mind a kisiskolásoknál izgalmas történetmondások, játékok részesei lehettek a gyermekek. A bibliai igazságok megismerésén túl a résztvevők bepillanthattak a Jézus-korabeli városokba, megismerhették az akkori szokásokat. A gyerekek feladatlapok kitöltésével, a témához kapcsolódó játékokkal és sporttevékenységekkel töltötték idejüket. Az arra járók szépen csengő gyermek hangoknak, Isten-dicséretnek, harsogó aranymondásoknak lehettek tanúi.

 alt

A munka és a játék után a felajánlásokból készített finom uzsonna várt bennünket, majd a nap zárásaként a templomban a gyermekek bebizonyíthatták, hogy mit tanultak: jutalomért összegző kérdésekre válaszolhattak - nagy buzgósággal tették mindezt! Az alkalmaknak negyed hatkor lett végük. A drámapedagógiai foglalkozások is színesítették a programot. Annak ellenére, hogy két tábor is zajlott még ezen a héten, naponta több mint száz gyermek vett részt a tanításokban, amiért nagyon hálásak vagyunk az Úrnak! Úgy tapasztaltuk, hogy a reformáció tanait a Szentlélek segítségével át tudtuk adni a hallgatóságnak, pedig a téma nem nevezhető  könnyűnek!

 alt

Gyermekeink megértették, hogy milyen fontos szerepe van a Bibliának a mindennapi életvezetésben, hogy az igazi hit cselekedetet is jelent, hogy csak az Úr Jézus váltságának elfogadásával mehetünk Atyánkhoz, hogy a kegyelem ajándék, s hogy mindenért csak Istennek adhatunk hálát. Pénteken tábortűz körül gyülekezve zártuk az alkalmat, a nagy hőség után áldásként a hűsítő zápor is megérkezett. Szombaton összesen száztízen vettünk részt a nyíregyházi Vadasparkba tett kiránduláson, ahol mindnyájan maradandó élményekkel gazdagodtunk.

 alt 

Vasárnap a délelőtti istentiszteleten fejeződött be a tábor az óvodások, a kisiskolások és a drámás nagyobbak közreműködésével. Üdítő és olykor megható volt, ahogyan gyermekeink hangjukkal, mozdulataikkal dicsőítették az egy, igaz és örök Istent! Az etióp kincstárnok története is megelevenedett a nagyobb gyerekek drámajátékával.

 alt

Köszönjük a segítőknek, a támogatóknak, de legfőképpen az Úrnak, hogy az idén is lehetőségünk volt a gyermekek között szolgálnunk!

 alt 

Karsainé Incze Gizella

hittanoktató