Rendszerüzenet
2017. augusztus 18.

Vakációs Bibliatábor a Tégláskerti Református Gyülekezetben

2017. július 10-14-ig Vakációs Bibliatábort tartottunk a Tégláskerti Református Gyülekezetben. Istennek legyen hála, 86 gyermek jelentkezett erre a hétre. A foglalkozásokat 3 korcsoportban tartottuk.

1.       korcsoport: Óvodások (14 fő)

2.       korcsoport: 1-2. osztályosok

3.       korcsoport: 3-6. osztályosok (22 fő)

Minden korcsoportnak voltak csoportvezetői és segítői. Az óvodások csoportvezetői: Simonné Katona Tímea és Lackó Tímea voltak, a segítő pedig: Koi Szilvia volt. Az 1-2. osztályosok csoportvezetője Kissné Szántó Ilona, segítője pedig Horváth-Soós Dóra volt. A 3-6. osztályosok csoportvezetője Oláh Mária Noémi, segítője pedig Kiss Margaréta volt.

alt

A Vakációs Bibliatábor központi témája: Legyél Te is Reformátor! Ezen a héten 4 olyan ismert bibliai történetet tanultunk, amelyből kiderült, hogy Isten miként akarja az életünket megreformálni, átalakítani, hogy minél közelebb kerüljünk Őhozzá és Jézus Krisztushoz.  És ehhez egyedül a Szentírás szükséges és az a feltétlen hit, amelyet az Úr Jézus kínál nekünk!

Az első és a  harmadik napon bábozásokat láthattunk és azután dolgoztuk fel együtt az aznapi történetet. A második napi történetet árnyjátékkal játszották el.

A bábozásokat Szabó Ilona, a Kossuth Utcai Gyülekezet hitoktatója vezette. Legyen áldás az Ő munkáján továbbra is!

Az első nap: A kapernaumi százados szolgájának a meggyógyítása (SOLA GRATIA! EGYEDÜL KEGYELEMBŐL!)

A második nap: Az etióp kincstárnok megtérése (SOLA SCRIPTURA! EGYEDÜL A SZENTÍRÁS!)

A harmadik nap: A tékozló fiú megtérése. (SOLA FIDE! EGYEDÜL HIT ÁLTAL!)

A negyedik nap: Pál és Barnabás meggyógyítja a Lisztrai sántát. (SOLI DEO GLORIA! EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!)

Minden egyes napot énekléssel kezdtünk, így dicsérve az egy igaz Istent. Majd közös imádsággal folytattuk, hogy az együtt eltöltött nap minél áldásosabb legyen. A kötött foglalkozásokon kívül számtalan érdekes programok várták a gyerekeket. Volt ugrálóvár, lovacskázás, fagyizás, a kisebbeknek játszóterezés az Ötholdas Pagonyban. Az 1-2. osztályosok és a 3-6. osztályosok pedig a Debreceni Kollégiumba mehettek a reformációra való emlékezés keretében megrendezett kiállítást megnézni, illetve kötött foglalkozáson vehettek részt, melyet szintén a Kollégiumban rendeztek nekik. Az utolsó nap pedig biciklizés volt, illetve foci bajnokság. Péntek este pedig a nagyobbak nem otthon, hanem a templomban tölthettek el egy éjszakát.

Vasárnap délelőtt az istentiszteleten az igehirdetés szolgálatát Lackó Tímea 5. éves teológus végezte a 139. zsoltár 1-12-és a 23-24. verse alapján. A gyerekek ekkor mutathatták meg a gyülekezetnek, a szüleiknek, hogy mennyi mindent tanultak a héten. Most is bebizonyosodott az, amit az egyik kedves énekünkben énekelni szoktunk: „Gyermekek hangja hirdesse, áldott a JÉZUS szent neve!” (398. dicséret)

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani az Úr Istennek mindazt a feltétlen kegyelmét és szeretetét, hogy megadta nekünk ezt a csodálatos hetet, ahol gyermekek hallhattak az Úr igéjéről. Köszönöm szépen a Tégláskerti Református Gyülekezet lelkipásztorának, Vas Sándornak és a Gondnok Úrnak, Berényi Gyula bácsinak, hogy lehetőséget biztosítottak ennek a vakációs Bibliatábornak. Köszönet illeti mindenképpen a gyülekezet asszonytestvéreit is, akik szívvel-lélekkel segítettek abban, hogy a gyermekek elé étel és innivaló kerülhessen. Köszönet illeti a kedves szülőket is, akik 1 héten keresztül ránk bízták legféltettebb kincseiket, a gyermekeiket. Végül pedig köszönjük a segítőknek, a fiataloknak a munkáját, akik szintén egész napjukat odaáldozták a gyerekek mellé!

SOLI DEO GLORIA! EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!!

                                                        Simonné Katona Tímea
hitoktató