Rendszerüzenet
2017. július 29.

A Szentírás vándorútja az Újfehértói Református Egyházközségben

A reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából elindult Vándorbiblia 2017. július 27-én megérkezett Újfehértóra. 
 
Felemelő ünnepi istentiszteleten fogaduk a Geszterédi gyülekezet küldöttségét Molnár Csilla és Dancsó Zoltán lelkipásztorokat. Az igehirdetés szolgálatát Dancsó Zoltán lelkipásztor végezte az 1. zsoltár alapján. Molnár Csilla lelkipásztor meleg köszöntő szavai után örömmel énekelte a gyülekezet a reformátori alapelveket felsoroló új éneket: Solus Kristus, Sola Scriptura…
 
alt
 
Az egyházkerület körlevelét Váradi Sándorné presbiter, intézményvezető olvasta fel. A kijelölt igeszakaszokat pedig gyülekezetünk lelkes tagjai, hitoktatók, pedagógusok, presbiterek. Áhítatos, megható csendben hallgattuk az Igéket az 51. és az 52. Zsoltárból, valamint a Róma 14: 1-12 alapján. Az igéket olvasták: Karsainé Incze Gizella, Szitás Istvánné, Sónyák Lászlóné, Baracsiné Lakatos Margit, Takács Valéria, Koláné Kónya Magdolna, Pappné Tóth Ilona, Szabó Ottília, Inczéné Bányai Etelka, Pataki Sándorné és Baracsi István lelkipásztor. Imádságokkal szolgált: ifj. Baracsi István és Baracsi Áron. Éneket tanított: Karsai György presbiter és felesége Karsainé Incze Gizella. Az istentisztelet végén nagy lelkesedéssel írták be a jelenlévő gyülekezet tagjai neveiket a Bibliát kísérő könyvbe.
 
alt
 
Összetartozásunk szent megtapasztalása lehetett ez az alaklom egyházkerületünk 414 gyülekezetében. Legyünk ne csupán terheket, hanem Bibliát, Igét hordozó emberekké! Jézus Krisztus mondja: „Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” Máté 11:30. 
 
 
Baracsi István
lelkipásztor