Rendszerüzenet
2017. július 06.

Háromszoros Grammy-díjas kórus a Nagytemplomban

Először lép fel Debrecenben az amerikai Pacific Boychoir Academy világhírű fiúkórusa, akik ingyenes hangversenyt adnak július 18-án a Református Nagytemplomban. Korábban turnéztak már Ausztráliában, Dél-Amerikában, Kínában és Oroszországban is, versenyeztek az America’s Got Talent című tehetségkutató tévéműsorban, valamint Nelson Mandela temetésén is szolgáltak.

Az iskola és kórus története 1998-ig nyúlik vissza, amikor az akkor 23 éves Kevin Fox megalapította Oakland-ben a Pacific Boychoir Academy énekiskolát. A kezdetben hat fiúból álló csapattal már akkor is komoly céljai voltak az igazgatónak: világhírű kórust kovácsolni az iskola diákjaiból.

alt

Az intézmény létszáma és ismertsége folyamatosan növekedett: a 12 és 16 év közötti fiúk napközben a hagyományos iskolai oktatásban részesülnek, délutánonként és esténként pedig ének-és hangszeres órákon, valamint kóruspróbákon vesznek részt. 2001-től kezdve minden évben egy alkalommal tartanak nemzetközi turnét: műsorukkal szerepeltek már Ausztráliában, Dél-Afrikában, Dél-Amerikában, Kínában és Oroszországban, valamint Nyugat-Európán belül Németországban és Svájcban is.

Az első áttörő sikert 2004-ben érték el, amikor elnyerték a Legjobb klasszikus zenei albumért járó Grammy-díjat. Ezt követően Amerika-szerte ismertté és népszerűvé vált a fiúkórus: 2010-ben további két Grammy-díjjal gazdagíthatták az eddig megszerzett elismerések sorát, 2013-ben a tehetségkutató tévéműsorban, az America’s Got Talentben a döntőig meneteltek, valamint felkérték a kórust, hogy szolgáljon a Dél-afrikai Köztársaság egykori elnökének, Nelson Mandelának a temetési szertartásán is.

alt

A kórus első debreceni szereplése jótékony célt is szolgál: az ingyenes koncert után lehetőségük nyílik a látogatóknak önkéntes adományokkal támogatni az esztári Irinyi Károly Alapítványt, amely a helyi általános iskolában végzett, kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok középiskolai tanulmányait segíti. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Pacific Boychoir Academy Grammy-díjas fiúkórusának hangversenye

2017. július 18. (kedd) 19 óra, Debreceni Református Nagytemplom

A belépés ingyenes, de előzetes karszalag átvételhez kötött. A belépésre feljogosító karszalagok július 1-től átvehetőek a Nagytemplom Jegypénztárában, a Nagytemplomi Lelkészi Hivatalban, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, a Kölcsey Központban és a Tourinform Jegyirodában.