Rendszerüzenet
2017. június 27.

Jótékonysági koncert Szamosszegen

Lélekemelő és szívmelengető élményben volt része mindannyiunknak, akik részt vettünk 2017. június 10-én a szamosszegi templomban tartott jótékonysági esten. Az eseményt gyülekezetünk két fiatal tagja nyitotta meg hangszeres játékával.

alt

alt

Hegedűn Filep Boglárka játszott, citerán Puskás Csenge adott elő népdalokat. Az est főszereplője Mészáros János Elek magánénekes volt. A művész nemcsak páratlan énekhangjával gyönyörködtetett, sokkal többet kaptunk tőle ezen az estén.

alt

Egy vidám, nemes szívű, humoros kellő öniróniával megáldott ember állt előttünk. Őszintén vallott a hitéről, nehézségeiről és a magára találásról. Az énekek között elmondott rövid beszédei felértek egy-egy hitvallással. A templom ódon falai között zengtek a zsoltárok, hazafias dalok, szebbnél szebb versek.

alt

Mészáros János Elek eszünkbe juttatta magyarságunkat, igaz szavakkal  beszélt a hitről,a reformációról, szólt a határon túli magyarokért. Egy  olyan embert hallhattunk, akinek elhihettük, hogy bár nehéz az életünk, de mindig van, aki utat mutasson.

alt

Mi akik jelen voltunk ezen az estén, valamennyien gazdagabban léptünk ki a templom ajtaján.

Hálás szívvel köszönjük meg Nt. Pápay Gábornak, hogy megszervezte egyházközösségünkben a jótékonysági koncertet, melynek befolyt összegét a régi Imaházra fordítják. A felújított épületben heti rendszerességgel gyermekistetiszteletet és ifjúsági órákat szeretnének tartani.

alt

Reméljük lesz még részünk hasonló élményekben Szamosszegen, gyülekezetünkben Lelkipásztorunk által.

Kiss Anikó
szamosszegi egyháztag