Rendszerüzenet
2017. június 21.

A Szentírás vándorútja a Gégényi Református Egyházközségben

A Gégényi Református Egyházközségbe 2017. június 19-én érkezett meg a Szentírás. Ünnepi istentisztelet keretében fogadtuk, ahol a kijelölt igeszakaszok mellet Lengyel János lelkipásztor Igehirdetése is tanított: "Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága" - 119. zsoltár 105. verse alapján.

Az istentiszteleten az idős klub tagjai szép áldó éneke is megszólalt.

Különös kegyelme az Istennek, hogy miközben a reformáció 500., a Magyar Református Egyházunk 450. évét írjuk, kiderült, hogy a Gégényi Református Egyházközség a 420. évfordulóját ünnepelheti az idén.

alt

"A reformáció legrégebbi nyoma Gégényben az 1597-ből származó díjlevél, mely már rendes gyülekezetről tájékoztat, prédikátorral az élén. A reformátori tanítás vagy Sárospatakról, Sztárai Mihály és Kopácsi Miklós, vagy Sátoraljaújhelyről, Szilvási Mihály által terjedhetett el, méghozzá a kereskedelem révén. Bárhonnan is érkezett, a község minden lakosát áthatotta, s mindenki kálvinista lett. Később is csak a beköltözöttek voltak más vallásúak."  /Gégény története/

 alt 

Hálásak vagyunk a Mindenható Istennek, hogy kegyelme a mai napig megőrzött bennünket. Örömmel és hálaadással írtuk alá az emlékkönyvet. Isten iránti hálával néztük meg és tanulmányoztuk a reformációi és bibliai kiállítást az idősek klubjában, majd szelíd szeretetvendégség mellett vidáman beszélgettünk a mögöttünk levő eseményekről, gyülekezetünk életéről.

 alt 

Áldjuk az Urat, hogy éltet, minden nap velünk van, és a hétköznapok közepette is átélhetjük: "Immánuel" - Velünk az Isten!"

Lengyelné Papp Tünde Éva

lelkész - intézményvezető

A további képek ide kattintva érhetőek el.