Rendszerüzenet
2017. június 15.

Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola tanévértékelője - hanganyaggal

Itt az év vége, az általános iskolákban búcsúztatják a nyolcadik osztályosokat, hamarosan minden kisdiák kezébe veheti a bizonyítványát. Ennek kapcsán kértük évértékelőre az Európa Rádióban  a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatóját, Ember Sándort, aki elégedett tanulóival és a számukra  biztosított infrastrukturális feltételekkel, sőt további fejlesztéseket végeznek a nyáron az intézményben. Tóth Emese interjúi.

"Rengeteg tanulmányi versenyen, sportversenyen szerepeltek jól a növendékeink, és az előző évi fejlesztések gyümölcsét is élveztük, hiszen a tavalyi nyár folyamán a folyosók új, színes csempeburkolatot kaptak, s így egy igazán jó közegben tudtunk dolgozni. (...)

A 8. évfolyam diákjai már búcsúzkodnak a tanáraiktól, az intézménytől. Ezek nagyon megható pillanatok, hiszen láttuk, hogy milyenek voltak elsősként, ötödikesként, és most, amikor már lassan gimnazistának számítanak" - mondta Ember Sándor.

Az intézményből 20 sajátos nevelési igényű halmozottan fogyatékos gyermek tanul az Immánuel Otthon és Iskolában magántanulóként.

"Nagyon szoros a diákokkal a kapcsolat, meg szokták látogatni az "anyaiskolát", illetve minden osztály ellátogat hozzájuk legalább egyszer az év során. Azért nagyon fontosak ezek a találkozások, mert falak omlanak le, gátak tűnnek el, kiderül, hogy az egészséges és a nem egészséges gyermek nem is áll olyan távol egymástól, megismerik egymást, és akár barátságok is szövődnek. Ez mindenképpen egy érzékenyítő program, nagyon fontos szerepe van a szemléletformálásban" - foglalta össze gondolait az intézmény vezetője.

A teljes interjú itt meghallgatható:

Letöltés

A debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola Vox Iuventutis gyermekkórusa több évtizedes múltra tekint vissza, számtalan díjat hoztak már el különböző rendezvényekről. Az énekkar sikerét talán az intézményben működő zene tagozatos osztályok és az innen beválogatott gyerekek munkája is garantálja. Most Skóciába kaptak meghívást, június 20-án indul a népes delegáció, akik családoknál kapnak szállást. Ennek kapcsán készült összeállításunk. 

A teljes interjú itt meghallgatható:

Letöltés

 

Forrás: Európa Rádió