Rendszerüzenet
2017. június 13.

Reformáció 500 - Gyerek és Ifjúsági Konferencia Létavértesen

A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából 2017. június 2-tól a bihari jurtatábor területén egy háromnapos gyerek és ifjúsági konferenciával ünnepelte a jubileumi eseményt az ifjúság körében. 

alt

A vértesi református gyülekezet már évek óta jó kapcsolatot ápol a Debreceni Református Kollégium tantestületével és diákjaival, akik nem egyszer egyházi ünnepeinkhez kapcsolódó előadásokkal látogatták meg az egyházközség fenntartásában működő szeretetház idős lakóit, akik mindig nagy örömmel fogadták a gyerekek által bemutatott lelkes, zenés darabokat. A reformáció jubileumán túl ezt a kapcsolatot is szerettük volna megerősíteni és ápolni ezzel a közös rendezvénnyel.

alt

Célunk az volt a konferencia megszervezésével, hogy a mai rohanó világunkban a fiatal korosztálynak egyfajta választható „utat” mutassunk, a keresztény értékek előtérbe helyezésével, ugyanakkor egy példaértékű közösség kialakításával. A konferencia tematikája a szimbolikus út volt. A háromnapos program részeként a helyi gyülekezet ifjúsága fogadta a debreceni fiatalokat, majd délelőtti áhítatokon vettek részt, a gyerekek prezentációt tartottak egymásnak iskolájukat bemutatva. Játékos vetélkedőn ismerhették meg a helyi értékeket, vízi foci során frissültek fel, majd kézműves foglalkozásokon kipróbálhatták a pirográf technikát, a litográfia szépírást, a címerdomborítást, és esténként tematikába illő filmnézés, társasjátékest és pillecukor sütés várta a résztvevőket.

 alt 

A rendezvény pünkösdi istentisztelettel zárult, ahol a Debreceni Református Kollégium osztályai gyönyörű énekszóval és hangszerekkel szolgáltak az ünnepi alkalmon. Köszönet kísérőiknek, felkészítőiknek; Kárándi Lia és V. Kósa Orsolya lelkes munkájáért, illetve a helyi ifjúságnak a sok segítségért.

A rendezvényt támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a Reformáció 500. Emlékbizottsága.