Rendszerüzenet
2017. június 13.

Kamarai elnökök látogatása Fekete Károly püspöknél

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Miklóssy Ferenc meghívta az ország valamennyi megyei és megyei jogú városi kamarájának elnökeit, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, dr. Parragh Lászlót Debrecenbe 2017. június 8-án. A találkozó elsődleges célja a kamarák jövőjéről történő tanácskozás volt.

Mivel a Tiszántúli Református Egyházkerület számára nemcsak az ötszáz éves reformáció miatt jelentős a 2017-es év, hanem az 1567-es debreceni alkotmányozó zsinat miatt is – amelytől a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Magyarországi Református Egyház létét számítjuk – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége úgy vélte, hogy erről az eseményről is meg kell emlékezni az országos elnöki körben.

alt

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke fogadta az elnököket és előadást tartott nekik a reformációs alapgondolatainak mai tanulságairól, személyesen mutatta be a Református Kollégium Dísztermét, a Kollégium történetét, a festményeken szereplő személyek történelmi küldetését, valamint a Kollégiumhoz kötődő viszonyukat.

A püspöki látogatás után a Debreceni Református Kollégium gyűjteményeit tekintették meg a résztvevők dr. Gáborjáni Szabó Botond igazgató szakmai útmutatásaival, majd a Nagytemplomban folytatták a látogatásukat.

 alt 

A jelenlévők kinyilvánították annak szándékát, hogy a közeljövőben egy közös munkacsoportot hoznak létre annak érdekében, hogy a több száz éves oktatási és nevelési hagyományok eredményeit a kamara tevékenységébe is be tudják illeszteni.