Rendszerüzenet
2017. május 31.

Kistérségi találkozó Békésben

Kistérségi találkozót, reformációs ünnepséget tartottak 2017. május 13-án Békésen a Csongrádi, Békési, Nagykunsági egyházmegyék gyülekezetei. A rendezvény célja a találkozás volt, olyan gyülekezeti tagok ismerkedhettek meg egymással, akik más egyházmegyében élnek, és különböző élethelyzetekben töltik be küldetésüket.

alt

alt

alt

A három egyházmegye esperesének „egyháztörténetével” kezdődött a nap – olyan érdekes volt hallani, hogy Isten mennyi szálon szőtte emberek sorsát, hogy végül itt álljanak előttünk a mában, mint lelkipásztorok, felelős egyházi vezetők.

alt

Fekete Károly előadásában és a délutáni prédikációjában is az egyháztagok felelősségéről, mint a szolgálat lehetőségéről szólt, a talentumok példázatán keresztül a pozitív, követendő mintát, örömteli gazdagodást hangsúlyozva.

alt

A hódmezővásárhelyi Szőnyi Benjámin Általános Iskola diákjai újra megörvendeztettek minket tiszta tekintetű és hangú jelenlétükkel, amint Szőnyi Benjámin szerepébe bújva elmesélték az ő történetét.

A bizonyságtevők a három egyházmegyét képviselve megálltak az úr asztala előtt, és megjelent előttünk az ő egyházképük bizonyságtételükön keresztül.

alt

Arany János egyházzenei igazgató segítségével próbáltunk közösen énekelni – itt még annak ellenére is kellemes élményben volt részünk, hogy van hová fejlődnünk.

alt

A békési vendégszeretetet élvezhettük újra, összemosolyogva azokkal, akikkel már több hete együtt dolgoztunk, és ismerkedve azokkal a testvérekkel, akik most kapcsolódtak be először ilyen találkozóba.

alt

alt

Tóth-Mihala Veronika
Fotók: Szirák Sára

Az eseményről készült összefoglaló videó itt tekinthető meg. A videót Pálóczi Alexandra és Szirák Sára készítette.