Rendszerüzenet
2017. május 26.

A Szentírás vándorútja a Tuzséri Református Egyházközségben

Május 25-én, a mennybemeneteli délelőtti istentiszteletre hozta át a Tiszántúli Református Egyházkerület Vándorbibliáját a tiszabezdédi gyülekezet delegációja. A 171. dicséret éneklése alatt vonultak be a lelkipásztorok a Bibliával, amelyet Bartha Tamás tiszabezdédi lelkipásztor adott át Bodnár Róbert tuzséri lelkipásztornak. 

alt

alt

Az mennybemeneteli istentiszteleten felolvasásra került az egyházkerületi köszöntőlevél, és a kijelölt Ószövetségi és Újszövetségi igeszakaszok (2Krónikák 7-8. és János 17.) A kijelölt igeverseket a gyülekezet tagjai olvasták fel (Kertész Lajosné, Révész Margit, Kosztyi Ferencné, Dr. Kozma Tünde, Révész Barnabásné, Pirnág Oszkárné, Nagyné Szabó Ildikó, Sován Jánosné, Nagy Zsuzsanna, Varga Dávid, Lakatos Bence, Jónás Liliána, Jőrös Janka, Pajti Ildikó, Barabás Dóra, és Révész Csaba.) Az ünnepi igehirdetés a kijelölt Újszövetségi szakaszból a János 17,24. verse volt.

 alt 

A délelőtti istentisztelet után a Vándorbiblia egy almáskertbe vándorolt, ahol a Nagy Sándor Kertbarát Klub szokásos mennybemeneteli rendezvényén Isten áldását kértük az idei évi almatermésre. A gazdák és kertbarátok Isten igéjét a Vándorbibliából felolvasva hallották.

Az mennybemeneteli esti istentiszteleten az igehirdetés textusát szintén a Vándorbibliából olvasta fel Bodnárné Batár Jolán lelkipásztor.

 alt 

Másnap, míg nem indult útjára a Szentírás, a Lónyay Menyhért Általános Iskolában, a Lónyay Pálma Napközi Otthonos Óvodában, egy idős nyugdíjas pedagógus lakásán és a községházán tett látogatást Isten írott Igéje. Mindenütt nagy érdeklődéssel és figyelemmel hallgatták a belőle szóló felolvasást, vagy lapoztak bele a Nagy Könyvbe, a Bibliába. Öröm volt látni az érdeklődő tekinteteket.

 alt 

Tuzséron nagy áldás volt az a több mint egy napig tartó idő, amíg nálunk volt az egyházkerület Vándorbibliája. Egyházközségünk tagjai és az érdeklődők nagy örömmel írták alá a kísérőkönyvet, jeléül és bizonyságául annak, hogy találkoztak a Vándorbibliával. És nemcsak látták azt, hanem hallották, vagy olvasták is az Igét belőle. Eddig egyedülálló módon gyülekezetünk két pótlapot is csatolt aláírásokkal tele, melyek jelzik azt az érdeklődést, amelyet tanúsítottunk ebben a jubileumi évben a Tiszántúli Református Egyházkerület eme kezdeményezése iránt.

 alt 

Mi tuzsériak kívánjuk, hogy Isten áldása kísérje a Vándorbibliát! Isten áldja meg a Bibliát vivőket, és a Bibliát fogadókat! És Isten áldja meg református népünket is!

 alt 

A teljes galéria itt érhető el.