Rendszerüzenet
2017. május 23.

Rendhagyó keresztelő Csengerben

„Jöjj, mondjunk hálaszót, hű szájjal és hű szívvel…”– az ismert keresztelési éneket különös örömmel énekeltük április 23-án a Húsvétot követő első vasárnapon. 

A csengeri gyülekezetben két olyan fiatal család is él, akiknek református lelkészi gyökereik vannak, és mindkét család a szomszédos Partium területéről érkezett. E két családban, három kislány született Lilla és az ikrek: Boróka és Bíborka. Az adatfelvételnél kiderült, hogy három lelkész is van ezekben a családokban.

alt

A szolgálatot úgy alakítottuk, hogy a gyermekeket az érintett lelkészek keresztelték: Nt. Kürti Tamás, szatmárgörbedi lelkész és Nt. Seres Annamária heidelbergi ösztöndíja lelkész, majd az istentisztelet folytatásaként, Nt. Lugosi Dániel kusalyi lelkész hirdette Isten Igéjét.

alt

E vasárnapon megéltük, hogy mit jelent, amikor a családok ünnepe az egész közösségnek, gyülekezetnek örömévé válik: mindezért Istené legyen a dicsőség!

alt

A Seres Annamária által, erre az alkalomra írt keresztelési-imádság is hadd legyen szemünk előtt, hogy emlékeztessen arra: Isten egyen-egyenként ismeri az ő népét.

Mennyei Atyánk!

Olyan sok mindent köszönhetünk Neked. A Te gazdag szereteted, a reményt és a békességet, amit az elmúlt hét Húsvétjában megtapasztalhattunk, a Jézus Krisztus kegyelme által.  Boldogok vagyunk, hogy ebben részeltetni akarod Borókát, Bíborkát és Lillát, a keresztség sákramentuma által.

Köszönjük Neked e három kislányt, akiket szülők, keresztszülők, nagyszülők és az egész családdal együtt szerethetünk. Köszönjük Neked ezt a bizalmat, hogy első gyermekekként rájuk bíztad őket, igyekszünk meghálálni ezt a beléjük vetett bizalmat és a Te szemedben igaz emberekké nevelni e három kislányt, akiket ma a Te nevedben megkeresztelünk.

Ehhez kérjük most a Te segítségedet és áldásodat. Kérünk Téged, hogy Te légy az, aki az életben és útjukon vezeti majd Borókát, Bíborkát és a kicsi Lillát.

Ezért kérünk, helyezd el szívükbe a Te békességedet. Békességedet minden félelemmel, igazságtalansággal, egyedülléttel szemben, amit ebben a világban nap mint nap meg kell tapasztaljunk.

Kérünk, helyezd el szívükbe a hitet és a reménységet minden bizalmatlansággal, közönnyel és kicsinyhitűséggel szemben oda, ahol már kihalt az álmodozás.

Kérünk, helyezd el – mindenek előtt - a legnagyobbat, a Te szeretetedet kicsi szívükbe, a szeretetet minden emberi gyűlölet, irigység és rosszindulattal szemben, hogy így válhassanak ők hárman a Te országod munkálóivá.

Helyezd el szívükbe a Te békességedet, a hitet, reménységet és a szeretetet minden nap újra, megújulva. Így nyerjenek áldást és így lehessenek ők maguk is életükkel áldássá ott, ahova küldöd őket, a Te Fiad nevére kérünk, hallgass meg minket. Ámen

Tőkés Zoltán
lelkipásztor
Csenger