Rendszerüzenet
2017. május 19.

Kisköri presbiteri találkozó

A Hirdesd az Igét! programsorozat részeként április 29-én kisköri presbiteri találkozót tartottak két állomáson: Püspökladányban és Hajdúnánáson.

A nyitóáhitatot és az előadásokat presbiteri bizonyságtételek követték, majd kiscsoportos beszélgetéseken vitathatták és oszthatták meg egymással a gyülekezeti tagok az élményeket.

alt

"Azon a véleményen vagyok, mint amit Luther Márton is mondott, hogy mindennap reformáció! Mindennap így kell élnünk, és ebben a szellemben kell a gyülekezet életét is szervezni" - mondta Gacsályi Gábor, a Hajdúnánási Református Egyházközség lelkipásztora.

alt

alt

"Nagyon fontos hivtallásos helyzetben van a mai magyar reformátusság. Ennek a hitvallásos helyzetnek a megélése, a továbbadása és a lelkület feltüzesítése egy nagyon fontos kulcsfogalom volt az előadásomban is. Így idéztem Mózes könyvéből az égő csipkebokor történetét, amely ég ugyan, de nem ég el, és amelyik az Isten hangján tud a jövőbe is előre nézni és a küldetést teljesíteni"- mondta Czető Norbert, a Tiszacsegei Református Egyházközség lelkipásztora.

 alt 

 alt

alt

Az eseményről készült összefoglaló videó itt tekinthető meg.