Rendszerüzenet
2017. május 09.

Hálaadó Istentisztelet Hajdúszováton – hanganyaggal

"Hatalmas dolgot tett velünk az Úr, ezért örvendezünk."
Zsoltárok 126,3

A Hajdúszováti Református Egyházközség 2017. május 6-án, szombaton 14 órai kezdettel hálaadó istentiszteletet tartott a reformáció 500 éves évfordulójára felújított templom örömére.

Az 1785-ben épült templom múltját, történetét és a megújulás lépéseit egy kisfilmmel mutatták be az ünnepi alkalmon. A templom 1857-ben kapta meg jelenlegi formáját, és az elmúlt évtizedekben mindössze kétszer végeztek rajta jelentős felújítást: 1995-től 2001-ig, illetve a tavalyi év folyamán. Az egykor romos állapotú épület kívül-belül megszépült, a toronysisakkal és az orgonával együtt - új parókia és gyülekezeti ház is épült. 2016-ban új, korszerű szigetelést, burkolatot és homlokzati vakolást kapott a templom, és megújult a környezete is.  

alt

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az Igét.

„Köszönjük Istenünk, hogy adtad a te Lelkedet, aki vezetésével és vigasztalásával életünk eseményeiben mellettünk áll. Köszönjük, hogy abban az 500 esztendőben, amelyben a te Lelkeddel fölébresztetted a megújulást az egyházat új utakra indítottad, visszavezetted a régi forráshoz, s újra elevenné tetted az evangéliumot. Ezekben az évszázadokban és ezen a helyen is gyülekezetet formáltál” – mondta Fekete Károly.

 alt 

Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese is köszöntötte a jelenlévőket.

 alt 

alt

alt

Az ünnepi alkalmon állami és egyházi vezetők is köszöntőt mondtak. Az eseményről Oláh Ilona készített összeállítást az Európa Rádióban.

A teljes hanganyag itt hallgatható meg:

Letöltés

Forrás: Európa Rádió

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt tekinthető meg.