Rendszerüzenet
2017. május 09.

Protestáns Költészet – Versbemutató Fehérgyarmaton

Verset mondani nemzetépítő feladat!”     (Latinovics Zoltán)

A Fehérgyarmati Református Gyülekezet Pilder Mária Református Nőszövetsége Protestáns Költészet címmel versbemutatót szervezett 2017. április 23-án vasárnap a Harmadik Évezred Templomába. 

Ezen a jeles alkalmon a gyülekezet és a Szatmári Református Egyházmegye tagjait várták szeretettel, hogy elmondják egyik kedves protestáns költőjük versét. Ezzel is felelevenítve az idén 500 éves reformáció ezen gyöngyszemeit.

alt

A versbemutatót Némedi Gusztáv lelkipásztor igei köszöntéssel nyitotta meg. Majd 16 –an mondták el a számukra igen kedves verseket. A művek íróit bemutatta az együttlét egyik fő szervezője Csáthy Miklósné. Így mindig ízelítőt kaptunk az elmúlt korokból, gondolkozásból, a költők életéből, milyen helyzetben, lelki állapotban íródtak ezek a művek.

 alt 

Az alkalom után lehetőség volt egy közös beszélgetésre, a Szalai Lászlóné Nőszövetségi elnök és nőszövetségi tagok által előkészített terített asztalnál.

Áldott alkalom volt, melyen lelkileg töltődhettünk a szebbnél szebb protestáns művekben, mindezért Istené legyen a dicsőség.

„Boldog a nép, ki tud ünnepelni, Arcod fényében Uram járni, kelni:” (Zsoltár 89:16)

Petróczi Szabolcs
beosztott lelkipásztor
Fehérgyarmat