Rendszerüzenet
2017. május 09.

Szatmári Református Egyházmegye Ifjúsági Nap 2017

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” (2Tim 3, 16)
 
Április 8-án, szombaton rendezte meg a Szatmári Református Egyházmegye az ifjúsági napját Jánkmajtison.  Az elváráson felüli jelentkezésnél is többen jöttek el, összesen 180 fő regisztrált.
 
alt
 
A helyi művelődési házban 9 órától vártuk a fiatalokat és kísérőiket, majd pedig a regisztrációt követően Nt. Szalay Kont esperes úr köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntő beszédében elmondta esperes úr, hogy akit a legjobban várunk és a legnagyobb vendégünk az nem más, mint Jézus Krisztus.
 
alt
 
A közös éneklést a csengersimai Ifjú Hírnök zenekar vezette, nagyon ügyesen.
 
alt
 
A nap fő témája a Sola Scriptura-Egyedül Szentírás reformációs jelmondat volt, ezzel hívtuk fel a fiatalok figyelmét a reformáció 500. évfordulójára.
 
 alt 
 
Nt. Veres Péter lelkész, a Nyírségi Református Egyházmegye ifjúsági referense tartott egy remek, gyermeknyelven megszólalt előadást a Bibliáról, amiről tovább beszélgettünk a kiscsoportokban.
 
 alt 
 
A déli ebédet követően játékok következtek, ami nem verseny volt, hanem maga a játék, maga az élmény volt a nyeremény. Ügyességi játékokban és reformációi kvízben vehettek részt a fiatalok. Délután már mindenki várta a megígért sztárvendéget, Opitz Barbarát, akit - szatmári származására való tekintettel - sokan ismertek és kíváncsiak voltak rá.
 
alt
 
Az ifjúsági nap áldott alkalom volt, ahol volt lehetőség az ismerkedésre, az újratalálkozásra, de mindenekelőtt megismerhették és közelebb kerülhettek az Úr Jézus Krisztushoz.
 
Szabó Béla
lelkipásztor, Jánkmajtis
ifjúsági referens